Често допускани грешки

Най-често допусканите грешки при стартиране на нов бизнес!

Rate this post

Днес ще ви разкажем, кои са най-често допусканите грешки при стартиране на нов бизнес!

Ако наскоро сте стартирали Ваш собствен бизнес или планирате в момента да предприемете тази крачка, сте попаднали на точната за Вас публикация.

Прочетете също и възстановяване на ДДС от ЕС

Всяко начало е трудно!

Всяко начало е трудно, всеки стартиращ бизнес, с нова идея или вече при вече утвърдени бизнес идеи, началото е най-трудно и свързано с много законови, данъчни, финансови неясноти, с много разходи и минимални или почти никакви приходи.

Актуални цени за регистрация на фирма, изцяло онлайн за цяла България!

Основните стъпки които сме заложили в статията,, Най-често допусканите грешки“ са базови и са с цел насочване на вниманието, още преди да подходите към старт на вашият бизнес да проучите и да сте наясно какво Ви очаква.

ГРЕШКА 1 – ИЗБОР НА СЧЕТОВОДИТЕЛ

Абсолютно всеки бизнес се нуждае от счетоводни услуги и опитен счетоводител, който да Ви консултира по най-правилният начин за вашият бизнес, бранш.

Без такава услуга няма как да съществува която и да е фирма, освен ако Вие самите не си водите счетоводството и не кореспондирате с държавните институции.

Избора на счетоводителя е една от най-често допусканите грешки! Тук възниква и друг въпрос, трябва ли счетоводителя да е от моя град?

За да можете все пак да се фокусирате върху вашият бизнес, най- добре да наемете счетоводител или счетоводна кантора, която да Ви обслужва. Тук е и най-често допускана грешка, че хората се водят от емоционални подбуди.

Неопитният предприемач!

Много често, малкият бизнес с неопитният предприемач, търси ниската цена за този вид услуга или залага на неопитен счетоводител, който в последствие ще Ви докара до повече неприятности и главоболия отколкото ползи и приходи.

Не си избирайте счетоводител по този начин, стига да не искате във времето да плащате двойно и за услуга и за нечии грешки.

Отговорност

Професията е много отговорна и изисква знания и компетентност по много въпроси, не е някоя работа която да се върши между другото. Законодателството е динамично и е нужно постоянно обновяване и проследяване на новостите и настъпилите промени в администрацията.

Счетоводство на международна транспортна фирма

Професията е много отговорна и изисква знания и компетентност по много въпроси, не е някоя работа която да се върши между другото. Законодателството е динамично и е нужно постоянно обновяване и проследяване на новостите и настъпилите промени в администрацията.

Точният счетоводител

Много е трудно да си намерите точният счетоводител, той да бъде ,,вашия счетоводител“. Изисква се да проучите кантората, да попитате кой би бил вашият счетоводител, с когото да работите, какво ще получите като счетоводни услуги, цена, качество, обслужване.

С какви фирми работи кантората, има ли бизнес като вашият или от сходен бранш, от вашето населено място ли е?. Ако отговорите са положителни- то това е вашият счетоводител.

Тези въпроси и стъпки са много важни, защото всеки бизнес си има своята специфика и различни изискванията, документи, декларации и т.н.

Дори при един дребен пропуск или незнание на вашият счетоводител, това може да ви струва хиляди левове, още преди да сте ги изкарали.

Разбира се има го и обратният ефект, когато един добър счетоводител с опит във вашата сфера, може да ви спести от данъци и време за обикаляне по институциите, да работи главно по електронен път и да ви донесе ползи на бизнеса.

ГРЕШКА 2 – ИЗБОР НА АДВОКАТ

Нещата са много сходни, избора на юрист е близък с този на счетоводителя. Заложете на качественият юрист, който да е по джоба Ви.

При избор на юрист имате два начина на работа и разплащане. Всичко зависи от спецификата и нуждите на бизнеса Ви.

Ако ползвате юрист само от време на време да Ви изготви бланков договор, който ще сключвате с вашите клиенти или да прегледа някаква документация, или казус, варианта тук е да плащате на парче или на изготвен документ или консултация.

Юрист на абонамент

При условие, че често се налага да ползвате такъв тип услуги и имате ежемесечна нужда от изготвяне на различни договори, партньори, институции, то тогава си наемете юрист на абонамент.

При избора на адвокат- много е важно да попаднете на специализиран в съответното законодателство, специалист, свързан с вашият бизнес.

Ако се стигне до събеден спор, трябва да бъдете подговтвени, че един неправилно или не добре изговен договор, може да ви коства много пари и главоболия и в най-лошият случай да съсипе бизнеса ви, особено ако сега стартирате.

Регистрация на фирма онлайн в София и в цяла България

ГРЕШКА 3 – ИЗБОР НА МАРКЕТИНГОВ КОНСУЛТАНТ

Стигнагнахе и до грешка номер 3 от най-често допусканите грешки при стартиране на нов бизнес! Този момент е важен от гледна точна на планиране на вашият бизнес още преди да стартирате.

Още преди да стартирате, Вие трябва да сте наясно и да помислите, как хората ще разберат за вас, как да убедите вашите потенциални клиенти, че трябва да се обърнат към вас, ако предлате услуга или как да изберат вашите продукти, ако сте търговец.

Доверете се на професионалист

Най- удачният за вас вариант е да се доверите на професионалист, който се занимава с маркетинг и който ще Ви изготви подходящият план и стратегия за популяризирането на вашият бизнес, било то facebook, google, youtube и др. канали.

За вече по развити бизнеси, радио, телевизия и др.

ГРЕШКА 4 – ПОЗИЦИОНИРАНЕ В ИНТЕРНЕТ

Всеки човек, който иска да развива бизнеса си извън пределите на своят квартал, знае че трябва да по някакъв начин да присъства в интернет, защото 70% от потенциалните му клиенти ще разберат за него именно чрез интернет.

Или поне могат да се информират за него и да намерят допълнителна информация за дейността му.

Присъствието чрез уеб сайт или чрез социалните мрежи си става една много голяма необходимост за почти всички бизнеси.

Регистрация на фирма в Пловдив

Изготвянето на един корпоративен сайт може да не Ви излезе толкова скъпо колкото си представяте, а с времето може да ви донесе много клиенти и бъдещи финансови изгоди.

Достатъчно е да съдържа необходимата стандартна инфорамция за вас и какво предлагате, снимки, контакти и други важни за вас неща по ваша преценка, някои силни страни които ви отличават от вашите конкуренти.

Последните години Фейсбук все повече измества корпоративните сайтове и много малки бизнеси залагат именно на него да рекламират и представят своите продукти и услуги, туй като над 3 милиона души от България, ползват услугите на социалната мрежа.

ГРЕШКА 5 – СЪС ИЛИ БЕЗ РЕАЛЕН ОФИС

Това е един много важен момент, разбира се всичко зависи от вашата идея и как ще реализирате контакта с вашите клиенти. Ако можете да си го спестите е за предпочитане, тъй като физическият офис си изисква много голям разход, не само за помещението, но и за ток,вода, интернет,охрана чистота, поддръжка и т.н.

Регистрация на фирма във Варна

Има бизнеси, които няма как да се разминат с реално търговско пространство – примерно хранителен магазин. Но ако вие сте се насочили към някакъв вид търговият онлайн, продажби или услуги, можете да минете и без офис.

Нашият съвет е ако можете да заделите средства да си наемете дори и малък офис, където да можете да посрещата вашите клиенти, тъй като винаги реално съществуващият офис, бъди по-голямо доверие в клиентите.

Регистрация на фирма в Русе

Дори и да не Ви посещават, знаят че вие сте там и ги очаквате, ако имат някакви нужди или проблеми, с това което сте им предоставили, могат да дойдат и да ви намерят.

Ако статията ,,най-често допусканите грешки при стартиране на нов бизнес“, Ви е харесала споделяте и приложете информацията във Вашият бизнес. При нужда на повече информация и конкретна консултация не се колебайте, а веднага се свържете с нас!