Регистрация на фирма в Пловдив

Къде да започнете бизнеса си – стъпка по стъпка план от нулата за начинаещи?

Искате да стартирате свои собствен бизнес и да откриете ваша фирма, може да прочетете тази статия за как да започнете вашият бизнес. Регистрация на фирма в Пловдив e важна стъпка за вашето ново начало. Откриване на нова фирма в Пловдив и стратирането на дейност е свъзано и с наемането и сключването на договор за счетоводно обслужване. Имате нужда от счетоводни услуги в Пловдив или консултации, на добри цени. Извършваме и счетоводство, счетоводни услуги в Пловдив и счетоводни услуги на международни транспортни фирми в Пловдив!

Достигнали сте прага от 50 000лв, и имате нужда да регистрирате фирмата си по ЗДДС, свържете се с нас ние ще Ви съдействаме и ще Ви регистрираме фирмата по ДДС. Същото важи и за доброволната регистрация по ДДС в Пловдив, на новостартиращи фирми, които имат необходимост от тази регистрация. Цени за регистрация по ДДС в Пловдив!

Днес искам да говоря за това къде да започна собствен бизнес и за някои грешки на начинаещи предприемачи, които също правят. Искам също така да ви дам стъпка по стъпка план за отваряне на всеки (или почти всеки) бизнес.

Старт на бизнеса и регистрация на фирма в Пловдив

Много от тях започват бизнес, без дори да се замислят колко в какъв период трябва да продадат, за да стигнат до нула. Това е важно, защото много бизнес модели все още са отрязани.

Изчисляването на точката на възвръщаемост е просто. Вие обмисляте колко плащате на месец и след това обмисляте колко е необходимо да продавате стоки или да предоставяте услуги на месец, за да възстановите тези разходи.

Регистрация на фирма в Пловдив
Регистрация на фирма в Пловдив

Ако цифрата е твърде голяма и ви се струва нереална, тогава е по-добре да не предприемате такъв бизнес. Ако смятате, че можете да продадете нужното количество стоки, за да покриете разходите или да започнете да покривате разходите след няколко месеца, тогава можете да помислите за този бизнес допълнително.

Прочетете също и за възстановяване на ДДС от чужбина, страни от ЕС!

Заключение 1: Докато нямате пълна финансова картина на бизнеса в главата си, не можете да заемате пари или дори да използвате спестяванията си.

Регистрация на фирма в Пловдив

В началото на бизнеса си искам всичко да е правилно и красиво: купува се най-модерното оборудване, създава се най-функционалният сайт, ремонтира се офисът и т.н.

Стремежът към най-доброто е полезно, но има едно „НО” – преди да харчите пари, проверете ефективността на вашия бизнес модел. Ако ще направите скъп дизайн на уебсайт, първо се уверете, че вашите услуги или продукти обикновено са в търсенето.

Или, ако отворите кафене, преди да направите скъп ремонт, опитайте се да започнете да продавате в стаята, която е с минимални инвестиции. Ако продажбите продължат и мястото в този район на града ще донесе поне някаква печалба, тогава можете да разширите или да направите страхотен ремонт.

Заключение 2 : Не инвестирайте значителни суми, докато не сте сигурни, че хората се нуждаят от самия продукт. И не е нужно да довеждате всичко до съвършенство, като по този начин забавяте старта. Започнете с това, което имате и постепенно се развивайте и усъвършенствайте.

Не разбирате бъдещия си бизнес или просто нямате любов

Аз лично смятам, че един бизнес трябва поне да го харесва. Например, обичам всеки мой бизнес проект и ако не го направих, нямаше да се окажат печеливш.

Някои начинаещи предприемачи ми пишат въпросите „Какво да продавам“, „Какви услуги е изгодно да се предоставят“, „Какъв бизнес е изгодно да се прави“ и т.н. Отговарям на всички: “Отворете банката си.”

И никой не харесва моя отговор, въпреки че отговаря на всички тези въпроси. Всеки предприемач има различна житейска ситуация, различни интереси и различни знания.

Регистрация на фирма в Пловдив

Ако единият обича да продава играчки, а вторият обича да продава мъжки костюми, тогава няма да може да промени бизнеса и да бъде толкова успешен. Всичко, защото те не разбират самия модел и просто не чувстват интерес.

Заключение 3: Не можете да изградите бизнес по идеята само защото просто знаете, че е печеливша и нямате интерес към нея. Бизнесът трябва да бъде разбран, обичан и „да бъде в темата“. Например, не можах да отворя масажен салон и да водя бизнеса към успех. Не защото нямам достатъчно пари, а защото не разбирам нищо в този бизнес.

Къде да започнете бизнеса си – 10 стъпки от нулата


Като начало искам да кажа, че по-долу ще дам 2 плана къде да започна бизнеса си: пълен и опростен. Нека започнем с пълния.


Стъпка 1. Бизнес идея


Разбира се, за да започнете бизнес, трябва да знаете какво да започнете. Винаги съм казвал, казвам и ще кажа, че предприемач трябва да има идея. Ако дори не можете да измислите идея, тогава за какъв бизнес говорите?

Не е необходимо да сте новатор и да измислите нещо немислимо. Можете да вземете вече работеща идея, оглеждайки се около вас, да откриете недостатъци в нея или просто да се подобрите, както я виждате и това ще бъде друг бизнес.

Влизането на формиран пазар е по-лесно, отколкото сами да го формирате. И идеята не трябва да е глобална, можете да започнете микробизнес или бизнес с минимални инвестиции .

Стъпка 2. Анализ на пазара


След като изберете бизнес идея, трябва да анализирате пазара, за да разберете дали хората наистина се нуждаят от вашия продукт. Оценете конкуренцията, идентифицирайте положителните и отрицателните страни на конкурентите, намерете в себе си какво ще се различавате от конкурентите.

Сравнете цените, качеството на обслужване, асортимента (ако това е продуктов бизнес) и погледнете максимално за това, в което можете да бъдете по-добри.

След като оцените търсенето и предлагането, разбрахте, че можете да се конкурирате със съществуващите компании, можете да продължите.

Стъпка 3. Бизнес планиране


Можете да съставите бизнес план за себе си и да запишете всички разходи, опции за промоция, всичко, което трябва да започнете, да определите цените на вашите стоки и услуги (това ще помогне на статия за това как да направите допълнително таксуване ), точка на безпроблемно планиране доходи и т.н.

Пишете го за себе си, а не за банката или инвеститора, така че пишете във формата, в която ще бъде по-удобно да работите с него в бъдеще. Това се прави повече, за да се има предвид по-малко информация. Така че няма да забравите да направите нещо и в бъдеще можете да проверите изпълнените задачи и цели спрямо елементите на плана.

В плана запишете и всички разходи, които ще понесете първоначално, и се опитайте да ги залепите. За всеки случай, вземете с марж. Най-важното е да не търсите готови бизнес планове !!! Те пишат пълни глупости в средни стойности, които всъщност са много различни от реалността!

Няма да се спираме подробно на това, защото след появата на идея в главата ви бързо ще направите тази стъпка, уверявам ви!

Стъпка 4. Намиране на пари за бизнес


Във всеки бизнес трябва да инвестирате пари. Можете да правите бизнес без пари, но това е много рядко и трябва да чакате дълго време за резултати. В последната стъпка в бизнес планирането трябваше да изчислите колко пари ще ви трябват за вашия бизнес в началните етапи.

Вземете сумата и добавете поне още 20% към нея (MINIMUM). Това е за всеки случай. По-добре е, когато са останали малко пари, отколкото не са достатъчни и трябва да ги търсите в авариен режим.

Когато знаете сумата, която трябва да потърсите тези пари. Добре е, ако ги имате, защото абсолютно не препоръчвам да започнете с пари от кредит. Възможно е да се разработи доказан работещ бизнес модел, но не съветвам да го стартирате. По принцип вече написах статия за това къде да вземам пари за бизнес .

Стъпка 5. Регистрация на фирма в Пловдив


Тази стъпка не може да бъде пропусната, защото бизнесът трябва да бъде регистриран и да направите регистрация на фирма в Пловдив.

Бързо тестване на идеи
Някой ще каже, че можете да тествате, без да регистрирате фирма. И си прав! Може и да е така, но в началото не напразно написах, че ще има 2 варианта за развитие на събитията, а във втория ще ви разкажа за това. Сега да преминем към самото тестване.

Първоначално се нуждаете от бърз тест – „бойна проверка“. Използвайте собствените си пари за тестване на идеи, дайте минимална реклама, направете възможно най-малкия продукт и се опитайте да го продадете. Проучете търсенето на практика, така да се каже.

Трябва да се вгледате в плана си, да оцените от какво се нуждаете минимум, за да започнете и започнете веднага. Защо се прави това. В самото начало написах за една от грешките на начинаещите предприемачи, която е да забавят старта, в постоянни подобрения и т.н.

Не е необходимо да го усъвършенствате, трябва да започнете възможно най-скоро, за да тествате идеята в действие, да получите първите продажби и да бъдете вдъхновени да продължите да развивате.

Регистрация на фирма в Пловдив

Първите продажби на вашият бизнес в Пловдив

Ако стартът не дава първите продажби, тогава трябва да преразгледате плана, идеята и да потърсите грешки. Прави се бърз старт, така че в случай на неуспех да отделите по-малко време, усилия и пари. Съгласете се, би било по-досадно да се подготвите за една година, а след това да не успеете?

По-малко обидно е да разбирате грешките си веднага, докато все още имате малко време да направите. Така че можете да направите корекции в хода на действията и всичко ще започне да работи!

Тази статия може да ви помогне да тествате идеи и вашия бизнес . Той е по-скоро за тестване на идеи в Интернет, но е подходящ и за реалния сектор (офлайн).

Стъпка 8. Развитие на бизнеса


След извършването на тестовете планът е коригиран и продажбите бавно са започнали, можете да се включите в развитието на бизнеса и да усъвършенствате всичко, което сте написали в плана до съвършенство. Сега можете да подобрите сайта, да увеличите складове или офиси, да разширите персонала и т.н. Когато вашата идея и бизнес модел доказано работят, за вас е по-лесно да си поставите по-глобални цели.

Освен това вече сте получили първите пари от първите поръчки или продажби и можете да ги реинвестирате в развитие.

Ако няма достатъчно пари, тогава вече можете да прибягвате до заеми и заеми, защото бизнесът носи пари и можете да вземете заеми с чиста съвест за неговото развитие. Ако нямате нужда от много пари, дори и кредитна карта може да направи.

Стъпка 9. Активна промоция


Тази стъпка може да се отдаде на развитието, но аз я направих отделно. След като разполагате с по-широки складове, по-мощно оборудване и сайт, повече служители и т.н., трябва да осигурите всичко това с работа. Това изисква максимално агресивна реклама. Трябва да използвате много възможности за реклама.

Потърсете клиенти в Интернет, правете офлайн реклама, участвайте в директни продажби и т.н. Колкото повече рекламни инструменти използвате, толкова по-добър резултат. Но не забравяйте да запишете резултатите и да филтрирате неефективните инструменти за реклама, за да не изцеждате бюджетите в празни.

За да правилно рекламирате и популяризирате бизнеса си, прочетете статиите в раздела „Популяризиране на бизнеса“ .

Стъпка 10. Мащабиране


Бизнесът ви работи добре, носи пари, непрекъснато се развивате, всичко е наред! Но има и свързани направления или съседни градове. Ако вашият бизнес модел е снимал успешно във вашия град, тогава можете да правите представителства в други градове. Ако няма желание или възможност да отидете до съседни градове, тогава можете просто да заснемете съседната посока, ако има такава.

Например, ако продавате домакински уреди, можете едновременно да отворите сервиз за ремонт и да предоставите платени ремонтни услуги. Ако оборудването на клиента ви не може да бъде поправено, винаги можете да му предложите да купи нещо от вашия магазин в замяна. Като цяло погледнете бизнеса си и съм сигурен, че ще намерите нещо, за което да се вкопчите.

Последвайте ни във Фейсбук

Please rate this

Scroll Up