Счетоводство гр. Благоевград

Трябва ли счетоводителят да е от моя град?

Rate this post

Търся си счетоводител

Трябва ли счетоводителят да е опитен и да има сходни бизнеси в портофлиото си като моят? Ако вашият счетоводител е от друго населено място, ще трябва да водите комуникацията си с него, предимно по телефона или чрез имейл. Но все пак желаете да бъдете обслужвани коректно на ниски цени независимо от кой град се намирате.

Това може да се отрази неблагоприятно, тъй като има доста неща които може да желаете да коментирате предимно на живо ,, лице в лице“.

Счетоводител в Благоевград

Трябва ли счетоводителят да е от Благоевград, или да е от София, Варна, Бургас, това няма значение, важното е да добър и да има опит във вашата сфера на бизнес.

Регистрация на фирма в Пловдив

Когато работиш със счетоводител, който се намира в друго населено място, трябва да вземеш предвиш факта, че ще трябва да изпращаш документите по куриер или ще се сканират със скенер или снимани чрез смарт телефон.

Прочети още за счетоводител в Благоевград

В 21 век, века на комуникациите и интернет технологиите, почти всички отчети и декларации могат да бъдат подадени онлайн, така че това ти позволява да използваш счетоводител от различно населено място.

Счетоводните кантори, позиционирани в твоя град

Обикновено в тях практикува повече от един специалист – те имат най- голям опит в счетоводното обслужване на по-малки фирми и самоосигуряващи се лица.

Счетоводство на международна транспортна фирма

Точно такъв тип кантори са подходящи за малки предприемачи и стартиращи бизнеси.

Една голяма част от собствениците на малък бизнес предпочитат да изберат счетоводна кантора от града, в който развиват дейността си.

Регистрация на фирма онлайн в София и в цяла България

Комуникация с вашият счетоводител

Най-важната причина за това е, че можеш директно да отидеш до счетоводителя, да комуникараш с него на живо и да обсъждате всички аспекти от твоят бизнес и предприемаческа дейност.

Когато специалистът е от твоят град може да си предавате докумените на ръка и по- често да имате личен контакт.

Искам да открия фирма на ниска цена, каква трябва да направя? Също да мога да сменя обстоятелства и каква фирма да избера ООД или ЕООД?

Трябва ли счетоводителят да е от моя град? Най-важното за счетоводителят е да е достатъчно компетентен и запознат с данъчната и счетоводната материя, да е опитен и да дава правилни съвети, това е от значение за развитието ти.

Препоръчително е да избереш някого,  който вече е работил в сферата на бизнеса ти и е придобил нужния опит, и който може да ти дава бързи, ефикасни и ценни съвети.

В същото време е необходимо той да бъде човек, който проявява интерес и загриженост за теб и малкия ти бизнес, на когото може да имаш доверие и да разчиташ за дълъг период от време.

Време за решение

  • Приятна ли ти е комуникацията със счетоводителя?
  • Проявява ли интерес и загриженост за твоят бизнес и нужди?
  • Проявява ли инициативност и дава ли конктерни отговори и решения, които са от неговата компетентност?

Да се избере счетоводител, е строго индивидуален процес, който изисква внимателен анализ. Също така е важно да бъде съобразен с предмета на дейност на бизнеса ти.

Регистрация на фирма във Варна

Нашият съвет е да прецезираш информацията, която имаш и да пристъпиш към действие да сключиш договор след като си сигурен, че това е човека с който ще вървиш следващите месеци и години.

Факторите при избор на счетоводител за твоят бизенс

Факторите, които е най- добре да вземеш предвид и които биха повлияли на твоето решение, са:

-личните ти впечатления от първата среща опитът и компетентността на счетоводителя в твоята сфера на дейност;

– неговото работно време и срокове за реакция;

-до колко портфолиото му от услуги покрива твоите нужди;

-дали таксите за неговите услуги се покриват с твоите финансови възможности.

Прочетете също и възстановяване на ДДС от ЕС