Цени на счетоводни услуги

Цени на счетоводни услуги в София

5/5 - (73 votes)

В тази статия ще разгледаме основните параметри и начини за определяне на цени на счетоводни услуги в София на нашата счетоводна кантора Митков Консулт ЕООД, гр. Благоевград и София. Ние предлагаме счетоводни услуги за град София и Благоевград, абонаметно счетоводно обслужване или еднократни счетоводни услуги по договаряне.

Посочените цени на счетоводни услуги в гр.Благоевград са при сключен едногодишен договор за счетоводно обслужване който включва – текущо осчетоводяване, годишно приключване, годишен финансов отчет, годишна данъчна декларация, осигуряване и личен състав.

Свържете се с нас при избора на счетоводна кантора в София, ние ще Ви обгрижим по най-добрият начин, като направим безплатна консултация с Вас и намерим най-правилното решение за вашият бизнес.

Обслужваме клиенти от различни браншове и бизнеси, сферата на услугите, дигиталните услуги, графични дизайнери, дигитални агенции, онлайн магазини за България, Европейският съюз и света, работим и с фрийленсъри от цял свят за различни платформи като UpWork, Fiverr, Etsy и др.

Цени на счетоводни услуги на малки фирми в София

В следващите редове ще разгледаме цените на нашите счетоводни услуги, експерт счетоводители за твоят бизнес. Имам изградени специалисти от различни сфери на бизнеси и дейности, можем да бъдем полезни както счетоводно с ТРЗ и данъчно, в крак с модерните технологии и постоянно участваме на семинари и събития относно новите занодателни промени и директиви.

Обслужваме както средни по-големина фирми с няколко служителя, така и по-малки фирми не регистрирани по ДДС, с възможност за няколко консултации при старта, за да могат да стартират правилно.

През последните години умело работим с много международни транспортни фирми. Разберете повече за счетоводство на международна транспортна фирма. Вие сте транспортна фирма, която иска да възстанови ДДС от Европейският съюз, може да се обърнете към нас за консултация и възстановяване.

Цени на счетоводни услуги в София

Примерни цени на счетоводно обслужване и на предлаганите от нас услуги можете да видите по долу, а за повече информация можете да се свържете с Нас или да си уговорите среща.

Брой документи месечноНерегистрирани по ДДСРегистрирани по ДДС
Фирми с малък брой персонал до 2-3 души, малък обем документи (до 20 документа на месец), една банкова сметка.60-100 лв.150-240 лв.
Фирми с персонал от 3-5 човека и осигуряване на собственика/ци), обем документи до 40 документа на месец с една банкова сметка.100-140 лв.240-290 лв.
Фирми с персонал до 5 човека и осигуряване на собственика/ци), среден обем документи ( до 60 документа на месец), една банкова сметка.140-220 лв.290 – 450+лв.

Посочените цени на счетоводни услуги са за град Благоевград и по-договаряне за град София

Подаване на Годишна Данъчна Декларация в НАП и НСИ на фирми без дейност 50 лв.
Подаване на нулева декларация по ЗДДС на регистрирани фирми без дейност 40 лв.

*Цените са примерни и подлежат на обсъждане и корекция при различните условия на работа и договореност между счетоводната къща и клиента.

*“Документ“ е една счетоводна операция (проста или сложна) документираща стопански последици ( фактура, операция от банково извлечение и др.).
„Персонал“ е лице, което се осигурява по реда на Кодекса за социално осигуряване

Цени на счетоводни услуги
Цени на счетоводни услуги

Цени за счетоводство на фирма в София нерегистрирана по ДДС

Счетоводството на фирма нерегистрирана по ДДС в град София или Благоевград е по-облекчено от счетоводството на фирма регистрирана по ДДС.

Разликата идва от там че тези дружества не подават справка по ДДС, поради което фактурите били те приходни или разходни, които са издадени от и на дружеството, могат да бъдат предоставени на счетоводството с известно закъснение.

Всяка фирма, която не е регистрирана по ДДС трябва да си следи кога ще достигне задължителният лимит/праг за да се регистрира по ДДС, който е в размер на 100 000 лв. за последните 12 последователни месеца преди текущият месец.

За дружествата, които извършват ВОП (вътрешнообщностни придобивания на стоки), следва да се регистрират по ДДС, ако сумата на тези придобивания надвиши 20 000 лв.

А за дружества, които извършват услуги на дружества от европейския съюз различни от България следва веднага да се регистрира по ДДС. Тези и други особености налагат фирмите да избират подходяща счетоводна къща, която да ги обслужва.

Цени за счетоводство на фирма в София регистрирана по ДДС

Обадете ни се за специална оферта към новостартиращите фирми регистрирани по ДДС или на които им предстои регистрация, спестете до 150-200 лв, след консултация с нас.

Счетоводството на ООД няма съществени различия от счетоводството на ЕООД. Тук основен момент е да се знае дали фирмата е регистрирана по ДДС.

Ако фирмата е регистрирана по ДДС всеки месец трябва да подава до 14-то число справка декларация по ДДС, която да отразява извършените и получените доставки на стоки и услуги.

Все повече бизнеси от фризьорски услуги, зъболекарски кабинети, до транспортни бизнеси се обръщат към нас за съдействие да стартират бизнес или да прехвърлят счетоводното си обслжуване към нас. Имаме богат опит в най-различни сфери и области на бизнесите в България, както за България така и за Европейският съюз и трети страни, като САЩ, Канада и Азия.

Цени на счетоводни услуги в София
Цени на счетоводни услуги в София 2024г.

Много бизнеси ни се доверяват всеки месец и стартират за счетоводни услуги и ТРЗ, с нас! В нашето обслужването ние даваме максимума, като държим клиентите ни напълно информирани и следим информацията която ни подават.

Стараем се да удовлетворяваме нашите клиенти и да ги превръщаме в дългосрочни и дългогодишни партньорства, имаме фирми с които работим от години от тяхното създаване и основаване.

Повече за нашите доволни клиенти може да видите в профила ни в google my business –

Счетоводство на фирма в София регистрирана по ДДС
Счетоводство на фирма в София регистрирана по ДДС

Счетоводни услуги на ООД в София

Както и да се внесе ДДС-то ако дружеството е на внасяне, ако е на възстановяване процедурата е друга.

Ако пък дружеството не е регистрирано по ДДС дружеството трябва да следи кога ще достигне задължителния оборот за регистрация по ДДС.

При счетоводното обслужване на ООД декларация 1 и декларация 6, които са свързани с осигуряването на персонала трябва да се подават до 25-то число на текущия месец, за предходния месец.

Примерно през месец февруари до 25-то число се подават осигуровките за месец Януари. В същия срок следва да се внесат и самите осигуровки.

Срок за подаване на декларация за корпоративен данък

Друг важен момент е годишната декларация, която трябва да се подаде към НАП в срок до 30.06 на годината следваща тази, за която подаваме декларация. В същия срок следва бъде платен годишния корпоративен данък или 10% от печалбата на дружеството.

При дружества, които са ООД и имат повече от един собственик. Всеки един от тях може да се самоосигурява във фирмата и да се начисляват и внасят осигуровки за него.

Конкретните цени на счетоводни услуги в гр.Благоевград се договарят поотделно с всеки клиент според характера на фирмената дейност, оборота и документооборота, регистрирани ли сте по ДДС или не, колко персонал имате и др.

Счетоводни услуги на ЕООД в София

Счетоводни услуги на ЕООД в София. Добрият счетоводител може да осигури множество ползи за физически лица и фирми. Ето някои от основните предимства:

Финансова експертиза: Счетоводителите са обучени професионалисти с опит по финансови въпроси. Те могат да предложат ценна информация за вашето финансово състояние, като ви помогнат да вземете информирани решения.

Данъчна ефективност: Счетоводителите могат да ви помогнат да минимизирате данъчните си задължения, като идентифицират данъчни облекчения, кредити и стимули, на които може да имате право. Те могат също така да гарантират, че спазвате данъчните закони, намалявайки риска от санкции или одити.

Финансово планиране: Счетоводителите могат да ви помогнат с финансовото планиране, като ви помогнат да поставите и постигнете финансовите си цели. Те могат да създават бюджети, да прогнозират парични потоци и да предоставят съвети относно инвестиции и стратегии за спестяване.

Спестявате време, стрес и излишни нерви

Спестяване на време: Справянето с финансовите задачи може да отнеме много време. Наемането на счетоводител ви позволява да се съсредоточите върху основните аспекти на вашия живот или бизнес, докато той управлява финансовата документация и отчитането.

Намален стрес: Справянето със сложни финансови въпроси може да бъде стресиращо. Счетоводителите могат да облекчат този стрес, като управляват финансовите отговорности, гарантират точност и осигуряват спокойствие.

Данъчна и осигурителна консултация на малък бизнес от счетоводител в София

Финансова организация: Счетоводителите помагат да организирате вашите финансови записи и транзакции, което улеснява проследяването на разходите, приходите и финансовата история. Тази организация може да бъде особено полезна по време на одити или при търсене на финансиране.

Растеж на бизнеса: За бизнеса счетоводителите могат да осигурят ценна финансова информация, която подпомага растежа. Те могат да анализират финансови данни, за да идентифицират области за подобрение и да помогнат за разработването на стратегии за растеж.

Спестяване на разходи: Счетоводителите могат да идентифицират възможности за спестяване на разходи, като прегледат разходите и предложат начини за намаляване на ненужните разходи, подобряване на оперативната ефективност и увеличаване на рентабилността.

Счетоводството играе решаваща роля за всеки бизнес, независимо от неговия размер или индустрия. Той помага на фирмите да следят своите финанси, да спазват данъчните закони и да вземат информирани решения за своето бъдеще. В София има множество счетоводни фирми, които предлагат широк спектър от услуги, за да помогнат на малките предприятия да управляват ефективно финансите си. В тази статия ще обсъдим основните аспекти на счетоводните услуги в София, как се определят техните цени и защо трябва да изберете нас, Митков Консулт ЕООД.

Какво представляват счетоводните услуги?

Счетоводните услуги са професионални услуги, предоставяни от дипломирани експерти по счетоводство, които помагат на бизнеса да управлява своите финансови дела. Те включват различни задачи като водене на книги, обработка на заплати, подаване на декларации, данъчно консултиране и одит. Счетоводните услуги са от съществено значение за всеки бизнес, тъй като те гарантират точното регистриране на финансовите транзакции, спазването на данъчните закони и вземането на информирани решения за бъдещето на компанията.

Видове счетоводни услуги

Има различни видове счетоводни услуги, които могат да бъдат класифицирани в три основни категории:

  1. Транзакционни услуги: Това включва ежедневните задачи по поддържане на финансовите записи на бизнеса, като например записване на транзакции, генериране на отчети и подаване на декларации. Някои примери за транзакционни услуги са осчетоводяване, обработка на заплати и подаване на декларации.
  2. Стратегически услуги: Това включва по-широки финансови стратегии, които помагат на бизнеса да постигне своите цели. Стратегическите счетоводни услуги могат да включват бюджетиране, прогнозиране, анализ на финансовото състояние и данъчно планиране.
  3. Административни услуги: Това включва задачи, свързани с управлението на офиса, като например издаване на фактури, архивиране на документи и обработка на плащания.

Как се определят цените на счетоводните услуги?

Цените на счетоводните услуги могат да варират значително в зависимост от различни фактори, като например вида и сложността на бизнеса, броя на служителите, честотата на финансовите транзакции и специфичните нужди на компанията. Обикновено цените могат да бъдат разделени на две основни категории: фиксирани такси и процент от приходите или активите на компанията.

  1. Фиксирана такса: Това е обща цена за предоставяне на определени счетоводни услуги, като подаване на декларации, изготвяне на финансови отчети и данъчни консултации. Цената може да бъде месечна, тримесечна или годишна и обикновено се определя въз основа на обхвата на услугите и нивото на обслужване, необходимо от клиента.
  2. Процент от приходите или активите: При този модел цената на счетоводните услуги се изчислява като част от общия приход или стойност на активите на компанията. Този подход позволява на счетоводителите да таксуват по-висока ставка за по-големи предприятия с по-сложни финансови структури.

Защо да изберете нас, Митков Консулт ЕООД?

Митков Консулт ЕООД е счетоводна кантора, която предлага пълен набор от счетоводни услуги за малки и средни предприятия в София. Ние сме специализирани в предоставянето на качествени счетоводни услуги на конкурентни цени. Ето защо трябва да изберете нас:

  1. Опит и експертиза: Нашият екип се състои от висококвалифицирани счетоводители с богат опит в предоставянето на счетоводни услуги на различни клиенти. Ние оставаме в крак с последните тенденции и промени в счетоводното законодателство, за да гарантираме, че вашите финансови дела са в съответствие с всички изисквания.
  2. Персонализирано обслужване: Ние разбираме, че всеки бизнес е уникален със своите собствени предизвикателства и нужди. Затова ние предлагаме персонализирани счетоводни услуги, съобразени с вашите конкретни изисквания. Ние работим в тясно сътрудничество с вас, за да разберем вашата бизнес стратегия и да ви помогнем да постигнете финансовите си цели.
  3. Конкурентни цени: Ние предлагаме конкурентни цени за нашите счетоводни услуги, без да правим компромис с качеството. Ние вярваме, че всеки бизнес, независимо от размера му, трябва да има достъп до надеждни и достъпни счетоводни услуги.
  4. Индивидуално внимание: Ние се ангажираме да предоставяме индивидуално внимание на всеки клиент. Ние отделяме време, за да отговорим на всичките ви въпроси и да ви помогнем да разберете вашите финансови данни.
  5. Гъвкавост: Ние разбираме, че бизнес средата може да бъде непредсказуема и затова предлагаме гъвкави счетоводни услуги, които могат да се адаптират към променящите се нужди на вашия бизнес.

В заключение, счетоводните услуги са от съществено значение за всеки бизнес, който иска да управлява ефективно своите финанси и да спазва данъчните закони. В София има множество счетоводни фирми, които предлагат различни счетоводни услуги, но Митков Консулт ЕООД се откроява благодарение на нашия опит, експертиза, персонализирано обслужване, конкурентни цени, индивидуално внимание и гъвкавост. Ако търсите надежден партньор за вашите счетоводни нужди, не търсете повече от Митков Консулт ЕООД.