Каква е ролята на счетоводителя

Каква е ролята на счетоводителя?

Rate this post

Избор на правилният счетоводител и счетоводна кантора

От изключителна важност е избора на правилният счетоводител и счетоводна кантора, тъй като ролята на опитен счетоводител е определящ за вашият бизнес. В тази статия ще разгледаме: Каква е ролята на счетоводителя?

Много хора не разбират каква е ролята на счетоводителя? В началото, когато стартират бизнес, но с времето и при допуснати грешки и глоби, започват да осъзнават необходимостта от коректно/качествено счетоводно обслужване.

Актуални цени за регистрация на фирма, изцяло онлайн за цяла България!

Повечето хора гледат на счетоводителя като излишен разход за заплата или хонорар на счетоводната къща. Неразбирането идва от там, че повечето предприемачи и собственици на бизнес не разбират работата на счетоводителя.

Опит

Всеки един счетоводител трябва да има съответната диплома, ценз, образование както теоритично така и практически, да има натрупан опит, за да може правилно и коректно да води счетоводната документация на фирмата и да я предоставя на данъчните органи.

Счетоводителя, който е изградил и има нужният опит, умения и знания, може да даде решение на специфични проблеми.

Връзка между счетоводителя, обслужваната фирма и данъчните органи

Да направи правилна консултация, насоки, законово една фирма да плати по поносими по размер данъци на държавата. Каква е ролята на счетоводителя, в случая той е връзката на фирмата с данъчните органи и той е човека който представлява фирмата пред държавата при резизия и проверка.

Счетоводство на международна транспортна фирма

Счетоводителя играе главаната роля при обработката на документите, комуникацията с клиентите и държавата. От него зависи как вашата фирма ще бъде представена и да и бъде гласувано доверие при спазването на законодателството на Република България.

Когато счетоводителя или счетоводоната кантора, свърши своята работа по най-добрият и качествен начин, то тогава вие ще бъдете спокойни за пълноценното и качествено обслужване, както и спазването на всички административни и данъчни срокове.

Прочетете също и възстановяване на ДДС от ЕС

Когато една фирма гласува доверие на счетоводител на трудов договор или счетоводна къща, може да има значителни ползи, но за това винаги фирмата трябва да е наясно със знанията и уменията на счетоводителя или кантората, с която ще сключи договор.

Разберете повече за нас и нашият екип или следете нашите статии и коментари в социалната мрежа на фейсбук.