registracia-onlain

Регистрация на фирма в София

5/5 - (1 vote)

Регистрация на фирма в София. Стратегическото предимство: Защо да изберете Митков Консулт ЕООД. Несравнима експертиза в регистрацията на компании Да поемете по пътя към регистриране на фирмата си при нас означава да се докоснете до богат опит. Нашите опитни професионалисти носят задълбочени познания, които гарантират плавен и ефективен процес на регистрация. От документацията до съответствието, ние ви покриваме.

Персонализирани решения за вашите бизнес нужди
Всеки бизнес е уникален, както и неговите изисквания. С [Име на вашата компания] можете да очаквате персонализирани решения, които са в съответствие с вашите специфични бизнес нужди. Ние прилагаме персонализиран подход, за да гарантираме, че процесът на регистрация отговаря на индивидуалните характеристики на вашата компания.

Регистрация на фирма в София

Предефинирана ефективност: бърз и безпроблемен процес
Времето е от съществено значение в света на бизнеса. Осъзнавайки това, ние рационализирахме процеса на регистрация, за да бъде бърз и безпроблемен. Кажете сбогом на бюрократичните главоболия и приветствайте безпроблемната регистрация.

Вие ни се обаждате, уточняваме подробностите ( консултираме Ви)

Ние подготвяме документите;

Вие ги подписвате;

Ние ги подаваме;

Готова, вашата фирма е открита до 2-3 дни

АКТУАЛНИ ЦЕНИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ФИРМА

*В цената не са включени: 55 лв. държавна такса. Такса за откриване на набирателна сметка 10-20 лв. Нотариална такса за заверка на подпис на управител – 6 лв.

Регистрация на фирма в София

Искате да направите своята първа или следваща регистрация на фирма в София? Свържете се с нас за да стартирате своя бизнес в няколко лесни стъпки. Как става? Извършваме и счетоводство, счетоводни услуги в София и счетоводни услуги на межународни транспортни фирми в София!

Регистрация на фирма онлайн в София и в цялата България можете сами да направите на сайта на агенцията по вписванията: https://public.brra.bg/Internal/Registration.ra?0. Нужни са някои подробности преди да започнете действия по регистрация на фирма онлайн, а именно:

Първо и най-важното нещо е закупуването на електронен подпис. Той се явява много добър помощник и заместител на дългото чакане по гишетата на нашата администрация и за подаване на документите за регистрация на Вашата фирма.

Фрийлансъри в България и работа от интернет, научете повече.


Изразът „Отворете бизнес от нулата“ не предизвиква голяма увереност. По някаква причина изглежда, че зад него се крият оферти, като например игра на борсата или участие в мрежов маркетинг. Как да отворите собствен бизнес от нулата без никакви безплатни пари, стоки или ресурси? Възможно ли е?

Цена за регистрация на фирма в София


И добавете тук компютър, телефон, кола. Вече много. Но какво ще кажете за парите, същия начален капитал?

Факт е, че самият начален капитал не гарантира успех в бизнеса. Ако само вложените пари бяха мярката за предприемачески успех, тогава би било много по-лесно да го постигнем. Така че освен пари, имате нужда от още нещо.

Регистрация на фирма в София
Регистрация на фирма в София

Какъв бизнес да избера и как да направя регистрация на фирма в София?

Бизнесът е изграден върху задоволяване нуждите на клиентите и клиентите, а печалбата се реализира от онези, които могат да предложат най-доброто съчетание между цена и качество и добро обслужване.

Така че, за да отворите бизнес от нулата, трябва сами да разберете каква стойност можете да предложите на потребителя. Освен това, когато работите на наемана работа, вие предоставяте тази стойност, само между вас и потребителя е работодателят.

Това е бизнесмен, който избра търсена ниша, нае подходящите служители и организира цикъл на продажби или услуги. Но може би се сблъсква със същия въпрос: „Как да започнете бизнес от нулата без пари?“, Само той вече отговори, но вие не сте го направили.

Стартирай бизнеса си от нулата и регистрирай фирма в София


Мислейки как да отворите бизнеса си от нулата, преценете сами коя посока е по-близка до вас: услуги, търговия или производство? Във всяка от тези области има стотици и хиляди идеи. Колкото и банално да звучи, всеки ще има своя собствена рецепта за търговски успех.

Няма нито една 100% гарантирана идея, която без изключение да работи „с гръм“. И обратно – има идеи, които мнозина оценяват като пагубни, но имат повече от един пример за успешно изпълнение.

Каква е цената за регистрация на фирма в София?

Цената зависи от статута и каква е правната форма, скоростта на регистрация и дали ще имате счетоводно обслжуване от друга фирма

Ако искате да започнете малък бизнес от нулата, тогава отговорете на вашите въпроси:

 • Какво и къде се научихте, какви умения сте развили добре или отдавна мечтаете да научите това?
 • Какъв вид дейност харесвате?
 • Ако на постоянната си работа трябва да правите нещо, което не носи удоволствие, тогава няма нужда да изграждате бизнес на това.
  Какви нужди имате като потребител?
 • Може би знаете как да осигурите тази услуга по най-добрия възможен начин?
 • Има ли формирано търсене в избраната от вас ниша във вашето населено място?
 • Възможно ли е да продадете избрания продукт или услуга няколко пъти на един и същ потребител или това е еднократна продажба?
 • Какво е необходимо за печалба от една транзакция – какво време и усилия?
 • Можете ли да стартирате бизнес, докато продължавате да работите под наем?
 • Познавате ли хора, които са готови да започнат с вас, без да изискват първоначалното плащане за работата си?
Цена за регистрация на фирма в София
Цена за регистрация на фирма в София

Обслужване след регистрация на фирма в София

Общоприето е, че най-малко разходи са предоставянето на услуги, но това не винаги е така. Всъщност, ако услугата изисква от изпълнителя само определено образование, квалификация и умения, тогава такава дейност е добър отговор на въпроса: „Как да създадем бизнес от нулата“.

И има услуги, за които само предоставянето на умения и знания няма да е достатъчно, ще ви трябват и оборудване, консумативи и помещение. Мащабът на организацията на услугите също има значение.

Регистрация на фирма онлайн в София в областта на услугите


Например, за да се включите независимо в услугите за нокти или прически, достатъчно е да закупите професионални инструменти и малка доставка на козметика. Можете да обслужвате първите си клиенти у дома. Ако искате да отворите собствен салон за красота или фризьор , тогава тук са необходими сериозни инвестиции.

Ето списък на услугите, които можете да започнете да предоставяте без инвестиции или използване на лична собственост.

 • В бизнес сферата – правни, счетоводни услуги, консултантски;
 • ИТ услуги – разработване на уебсайт, настройка и ремонт на компютър, програмиране;
 • Ръкоделие – шиене и плетене по поръчка;
 • Информационно и образователно – писане на текстове, преводи, наставничество, организиране на курсове и обучения;
 • Ремонт – домакински уреди, жилища, обувки, дрехи, монтаж на мебели;
 • Домакинство: почистване, готвене, грижа за деца и възрастни;
 • Рисуване на картини и портрети по поръчка;
 • Реклама – създаване на контекстуална реклама, създаване на текстове за продажба, разработване на визитки и книжки;
 • Свободно време – организация и управление на празници и събития;
 • Бърза доставка;
 • Дизайн и декорация на помещения и открити пространства;
 • Посредничество при продажба и отдаване под наем на жилища;
 • Готвене – приготвяне на торти и готови ястия.

Разбира се, предоставянето на услуги, ако го направите лично, не може да се нарече пълноценен бизнес, но е добър опит в получаването на пари директно от клиент, а не чрез работодател

Регистрация на фирма онлайн в София областта на търговията

Как да започнете бизнес от нулата без пари в търговията?

Какво да продадете, ако нямате пари за закупуване на стоки и отваряне на магазин?

Първата стъпка в тази ситуация е посредничеството като търговски агент . Намерете купувачи и продавачи, свържете се помежду си и вземете награди.

Как да разберете какво търсят клиентите? Анализът на заявките може да се извърши с помощта интернет инструменти.

Пример: Изберете заявки с думата „купувайте на едро“, вземете 30-50 продукта, които търсите, и намерете производители в Интернет.

Регистрация на фирма бързо,лесно и удобно в София

Разгледайте ценовата листа на продуктите, съставете търговска оферта, поставете я на табла за обяви или препратете на купувачи на едро, ако намерите техните контакти. Интересувате се от купувач?

След това се свържете с производителя и информирайте, че можете да продадете партида стоки при условията на определен процент. Разбира се, можете да отговорите, че производителите имат свои отдели по продажбите и няма смисъл дори да се опитвате да предлагате услугите си като агент.

Но да мислиш по този начин е същото като да не смееш да отидеш на море за улов на гумена лодка, защото там вече има много големи риболовни тралове.

Вземете стоките за продажба


Възможностите на отделите за продажби на производители са ограничени от броя на мениджърите, в допълнение можете да бъдете по-убедителни в преговорите с купувача. Опитайте отново и отново. Представете си, че това е ваш собствен продукт и трябва да върнете инвестираните средства възможно най-скоро.

Друг вариант е да вземете стоките за продажба и да ги предложите за продажба на съществуващ пункт за продажба комисионно. Да, не е толкова лесно да намерите такива опции, но те също съществуват. Помислете какви връзки и познанства с производителите бихте могли да привлечете.

Продукт за продажба няма да бъде даден на външен човек, но те ще ви го дадат, защото вие сте сватовник, брат, кръстник или просто добър приятел.

Третият модел на търговия без пари е дропшипинг


Третият модел на търговия без пари е дропшипинг. Тук довеждате производителя или основния доставчик не с купувача на едро, а с крайния потребител. Недостатъкът на този модел е, че купувачът е длъжен да плати предварително, но има продавачи, които се съгласяват с наложен платеж при условията на доставка.

Регистрация на фирма в София в областа на производството

Как да направите своя бизнес с минимални инвестиции, ако вашият избор е производство? Напълно от нулата е малко вероятно да успее, защото за производство вече се изискват суровини, инструменти, оборудване. На първо място, това са идеите за домашно производство:

 • сувенири, аксесоари, бижута;
 • сапун и топки за вани;
 • земеделски инструмент
 • Пълнени играчки;
 • дървени и плетени продукти;
 • предмети за бита и декор;
 • Плетени неща;
 • чанти и други кожени изделия;
 • паравани и завеси по поръчка;
 • ръчно изработени пощенски картички и кутии;
 • рекламни конструкции;
 • букети от сладкиши и играчки;
 • фотопечат върху дрехи;
 • отглеждане на гъби, цветя, зеленчуци, плодове, плодове.

Ако нямате идея как да изградите бизнеса си от нулата, тъй като не можете без помещения и оборудване в избраната ниша, проучете възможността за получаване на необходимия лизинг с условието на плащане за произведените продукти.

Имате ли работеща идея за производство на продукт в търсенето или дори патент за изобретение? Свържете се с бизнес ангенти или рискови инвеститори. Направете оферта с изчисления на разходите и изплащането и я поставете на табла за обяви и специализирани форуми. Ако идеята наистина си заслужава и нейното изпълнение изисква само пари, тогава определено ще я намерите.

В обобщение: откъде да започнете бизнеса си от нулата, ако все още няма свободни пари за него, но готови ли сте да инвестирате време, усилия, да използвате лична собственост и запознанства?

Решете коя зона ви привлича най-много и изберете няколко подходящи идеи.

Станете член на тематични групи в социалните мрежи, има много примери за провали, както и вдъхновяващи истории. Когато някой вече е преминал избрания път, е по-лесно да видите грешки в изпълнението на идеята и нейния скрит потенциал отстрани.


Рекламирайте услуги и продукти на безплатни канали, като местни вестници и табла за съобщения. Обадете се на съобщения на клиента или клиента.

Без финансов резерв не трябва да напускате работата си поне шест месеца, така че изберете дейност, която не изисква от вас повече от 20 часа седмично. В денонощния режим няма да издържите дълго, освен това ще пострада качеството на изпълнение на трудовите ви задължения.

Ангажирайте членове на семейството, приятели, приятели, съмишленици с условието за плащане за тяхната работа, ако е успешен.
Не оставайте дълго в позицията на един-единствен фрийлансър, инвестирайте получените пари в развитие, наемайте служители, влизайте в партньорства.

Регистрация на фирма онлайн в София и в България
Регистрация на фирма онлайн

Независимо каква правна форма ще изберете, процедурата трябва да започва най – напред със закупуване на електронен подпис.

Трите най – големи доставчика на услугата за електронен подпис в България са: „Информационно обслужване“ АД, „Банксервиз“ АД и „Инфонотари“ ЕАД, „Система за електронни плащания България /СЕП България“ АД и др.

Цената на електронния подпис винаги е една и съща. Можете да правите множество най- различни операции и действия с вашият електронен подпис. Някои от тях са следните:

СПРАВКИ И УСЛУГИ ЗА ЕЛЕКТРОННИ ПОДПИСИ
– Търсене в Публичния регистър
– Проверка на валидност на удостоверение за електронен подпис
– Подписване на електронни документи с електронен подпис on-line
– Проверка на е-документи и др.

Електронният подпис може да Ви спести освен ценно време, също така и доста разходи. А в момента със всичко, което се случва около коронавируса и с много излишен стрес и напрежение. Ако решите да подавате документите си офлайн ( на гише) за откриване на фирма ЕООД или откриване на фирма ООД на ръка, държавната такса ще Ви струва около 110 лв. – това е общата цена за откриване на фирма. Ако решите да се доверите на професионалист счетоводител ще трябва да заплатите и комисионна.

Ако обаче решите да направите това през интернет и заложите на онлайн регистрацията с Вашия електронен подпис, цената на държавната такса за откриване на фирма, Ви се намаля наполовина ( 50% по-ниска такса), т.е. – 55 лв.

Нека предположим, че сте решили да закупите ваш собствен електронен подпис на фирмата. В този случай е много важно да сте запознат и да знаете, че електронният подпис трябва да бъде личен, персонален ( т.е. на физическо лице).

Какви са разликите между ЕООД и ООД?

Ако искате да откриете фирма или дружество ЕООД, то тогава вашият подпис съответно ще бъде на собственика на фирмата, който се явява и нейн управител.

Другият вариант който можете да изберете е фирмата да бъде ООД и има повече от един управител, то тогава електронният подпис е добре да бъде на този оправител който ще подава всички нужни документи по регистрацията и откриването на фирма, а дори и след това.

Документи за учредяване на ЕООД/ООД

Попълване на онлайн заявление

След като подготвите необходимите документи, които можете да видите в линка по-отгоре, вече може да се пристъпи към по съществената част, а именно как става попълването на онлайн заявлението.

За целта се влиза в сайта на Търговския регистър към Агенция по вписванията https://public.brra.bg/Internal/Registration.ra?0

На менюто в левият ъгъл „Електронните услуги” трябва да влезете в подменю „Подаване на заявление по образец”. Отваря Ви се прозорец, в който трябва да въведете ЕИК, да изберете заявлението, което ще подавате и да конкретизирате за какво е точно.

В полето на ЕИК не трябва да вписвате в момента нищо, тъй като реално Вашата фирма все още не е регистрирана и съответно тепърва ще има ЕИК, за момента остава празно.

Регистрация на фирма онлайн в София и в България

Образецът, който трябва да изберете, че ще подавате е А4 Заявление за вписване на обстоятелства относно , дружество с ограничена отговорност. Най – отдолу трябва да отбележите, че заявлението реално се падава за първоначално вписване. А с командата „Запиши и продължи” можете да преминете към следващата стъпка.

Следващата стъпка е полето „Данни на заявителя”. Тук се попълват личните данни на управителя на фирмата ( име, ЕГН, място на раждане, постоянен адрес и т.н.), а най – отдолу на стъпката в „Качество на заявителя” трябва да натиснете отметката „Търговец”.

При положение, че фирмата ще е ООД и има повече от един управител, то тогава е редно да се попълват данните на този от тях, който притежава електронния подпис и съответно той ще бъде заявител на документите.

След като сте попълнили всичко тук може да продължите към следващата стъпка – „Основни обстоятелства 1”.

Регистрация на фирма в Пловдив

Където ще видите следната информация:

 • В поле “Фирма” въведете наименованието, под което дружеството ще извършва търговска дейност.
 • В поле “Изписване на чужд език” посочете начинът, по който фирмата (включително означението за правна форма) се изписва на латиница.
 • Попълнете седалище и адрес на управление.
 • По желание в адресните данни може да се посочат телефон, факс, адрес на електронна поща и интернет страница.
 • Опишете предметът на дейност, и изберете основната икономическа дейност на търговеца, класифицирана в
 • Националната класификация на икономическите дейности.

Най – напред трябва да попълните името на фирмата на кирилица, но НЕ пишете нейната правна форма , т.е. не изписвате съкращенията ЕООД/ООД.

След което следва да попълните името на вашата фирма което предварително сте проверили, за да не стават грешки, но на латиница и тук трябва вече да впишете правната й форма.  

В следващите полета ще трябва да попълните адреса на управление на фирмата и адреса за кореспонденция с НАП, който трябва да бъде същия.

На предмет на дейност изписвате същият този предмет на дейност, който сте вписали вече в вашият Учредителния акт/Дружествения договор.

Полето „Основна дейност по КИД” в този момент не е задължително за попълване. За преминаване на следваща стъпка отметнете „Запиши и продължи”.

Основни обстоятелства 2

Следващата стъпка е озаглавена „Основни обстоятелства 2”.

Където:

 • В поле “Управители” се въвеждат име и ЕГН на управителя на дружеството. При въвеждане на повече от един управител, е задължително да посочите начинът на представляване (“заедно”,”‘поотделно” или “по друг начин”, като в този случай са посочва по какъв друг начин се осъществява).
 • Посочете датата, на която изтича срокът, за който е учредено дружеството, и условията във връзка с учредяването, съществуването и прекратяването на дружеството.
 • При попълване на данните за съдружниците, полето за размер на дяловото участие не е задължително.
 • Регистрация на фирма във Варна

В случая тук ако Вашата фирма е ЕООД, в прозореца, който Ви се отваря попълвате само точка 7, т.е. това са името на управителя на фирмата и неговото ЕГН.

Не попълвате точки 11, 16 и 17 ако фирмата е ЕООД.

Ако пък фирмата сте решили да е с повече от един собственик ООД, попълвате освен точка 7, също и точка 11.  В точка 7, ако има повече от един управител с бутона „Добави управител” можете да добавите още полета, в които да впишете данните на всички управители.

В точка 11 вписвате начин на представляване на дружеството, т.е. дали е заедно от всички управители, дали и поотделно или по друг начин.

С бутона „Запиши и продължи” преминавате на следваща стъпка, която е основни обстоятелства 3.

Основни обстоятелства 3

В този случай, в стъпка 3 „Основни обстоятелства 3” ако Вашата фирма е ЕООД трябва да попълните само точка 23 „Едноличен собственик на капитала.” – вписвате името, ЕГН-то на управителя и държавата.

Ако фирмата е ООД попълвате само точка 19 „Съдружници”. С бутона „Добави съдружник” можете да добавите още полета, в които да впишете всички съдружници.

И при регистрация на ЕООД, и при ООД точки 24 и точка 27 не се попълват при първоначална регистрация, т.е. оставяте ги празни на този етап. Можете да преминете на следваща стъпка със бутона „Запиши и продължи”.

Капитал

В следващата стъпка, „Капитал”, вписвате размера на капитала в точка 31 и същата стойност вписвате и в точка 32, тъй като стойността на капитала от точка 31 всъщност е внесения капитал.

По точка 33 се попълват, само ако имате и непарични вноски. За преминаване на следваща стъпка отметнете „Запиши и продължи”.

„Приложения” е последната стъпка, в която попълвате и прикачвате документи. Най – напред отметнете полето, че сте съгласни да получите отказ по електронен път и въведете валиден имейл адрес, на който евентуално да получите въпросния отказ.

На „Адрес на територията на страната” попълнете седалището и адреса на управление на фирмата или можете да маркирате бутона „Извлечи адрес на управление на търговеца” и адресът, попълнен в стъпка „Основни обстоятелства 1” автоматично ще се прехвърли и тук.

Регистрация на фирма в Бургас

Следва да приложите всички документи, които сте подготвили още в началото. Това са:

 • Учредителният акт/Дружественият договор;
 • Решението на едноличния собственик на капитала/Протокола от Общото събрание на съдружниците;
 • Нотариално заверено съгласие и образец от саморъчния подпис на управителя;
 • Декларация по чл. 13, ал. 4 от Закона за Търговския регистър;
 • Декларация по чл. 141, ал. 8 от Закона за Търговския регистър;
 • Декларация по чл. 142 от  Закона за Търговския регистър;
 • Документ за внесен капитал и Документ за платена държавна такса.

На „Описание. Приложения” с падащото меню можете да изберете част от документите, които прилагате. Казваме част, тъй като не всички фигурират в там.

Документи при регистриране на фирма

В списъка ще намерите:

 • Учредителният акт/Дружественият договор
 • Протокол от редовно/извънредно общо събрание
 • Нотариално заверено съгласие и образец от саморъчния подпис на управителя
 • Декларация по чл. 13, ал. 4 от Закона за Търговския регистър
 • Документ за внесен капитал и Документ за платена държавна такса.

Имайте предвид, че Декларацията по чл. 13, ал. 4 там е озаглавена като Декларация относно истинността на заявените за вписване обстоятелства и приемането на представените за обявяване актове. Избирате например Актуален дружествен договор/учредителен акт/устав, с бутона „Прикачи” прикачвате Учредителният акт/.

Дружествения договор и накрая с иконата на дискетата запаметявате прикаченото. Повтаряте тези действия за всеки един документ, който трябва да прикачите.

Регистрация на фирма в Перник

Регистрация на фирма цена

Има и няколко документа, които няма да намерите в списъка с падащото меню.

 • Това са  Решението на едноличния собственик на капитала
 • Декларацията по чл. 141, ал. 8 от ЗТР
 • Декларация по чл. 142 от ЗТР.

Затова, когато стигнете до тяхното прикачване, изберете от падащото меню опцията „Друг:”, след това в полето „Наименование” напишете собственоръчно името на документа, който прикачвате и прикачете документа по същата процедура, упомената по – горе.

При повече управители

 Напомняме Ви, че ако Вашата фирма е ООД и има повече от един управител трябва Нотариално завереното съгласие и образец от саморъчния подпис на управителя, Декларацията по чл. 141, ал. 8 от ЗТР, Декларацията по чл. 142 от ЗТР и Документа за внесен капитал да прикачите за всеки един от управителите.

Накрая след като сте прикачили всички документи, маркирайте „Запиши и продължи” и ще Ви прехвърли в последната стъпка.

В нея виждате в обощен вид цялата въведена до момента информация по всяка една от стъпките. С бутона „Подписване” Вие подписвате електронно онлайн заявлението и го изпращате.

Честито вие открихте вашата нова фирма сами и напълно безплатно! Ако изпитвате трудности обадете се на 0899 85 75 00 и ние ще го направим вместо вас!

Регистрация на фирма в Русе

Регистрация на ЕООД в София


Регистрацията става онлайн за цяла България, бързо, лесно само до 2-3 дни имате регистрирана фирма
Можете, просто трябва да погледнете по-ново на ресурсите, които имате. Откъде да започнете бизнеса си от нулата? С оценка на наличните възможности – образование, умения, трудов опит, взаимоотношения и познанства, времето, което сте готови да отделите.


Създаване на фирма в София

Ако всичко ви се вижда много объркано и трудоемко при регистрация на фирма онлайн, за да не допускате грешки за които да плащате двойно свържете се с нас.