Кои са основните принципи за успешен фрийлансър?

Rate this post

В тази статия ще разгледаме кои са основните принципи за успешен фрийлансър? Със сигурност трябваше да видите мотивиращи изображения в мрежата за работата на фрийлансъри.

Бял пясък, привличащ океана, палмите се огъват към земята. И сред цялата тази красота, лъскав загорял красив мъж в бели брезентови панталони лежи в хамак, бавно набира нещо на чисто новия си лаптоп, който стои като полумашина.

Фрийлансъри в България и работа от интернет

Но наистина ли е толкова лесен и безгрижен животът на фрийлансър и колко наистина трябва да работи човек, за да си позволи описаната по-горе картина?

принципи за успешен фрийлансър
Принципи за успешен фрийлансър

Как да се подготвим за успешен фрийлансър?


За да увеличите максимално производителността на отдалечената работа, решете сами: съгласни ли сте да изоставите шефовете и екипа, независимо вземайки всички решения и носейки отговорност за техните последствия? Ако това не ви плаши, бъдете готови да приемете предизвикателствата, пред които е изправен всеки успешен фрийлансър.

Прочетете още и Каква фирма да регистрирам в България-ООД или ЕООД?

1.Стартирането винаги е трудно

Ако тепърва започвате пътуването си, бъдете готови за трудности. Не всеки иска да работи с начинаещи без препоръки и прегледи. Ще трябва буквално да се борите за всеки клиент, доказвайки от време на време, че можете да се доверите на сериозни задачи.

Прочетете също и за възстановяване на ДДС от чужбина, страни от ЕС!

Няма значение дали сте копирайтър , дизайнер , счетоводител , адвокат или програмист , всеки трябва да „направи име“. Покажете със своите текстове, скици, способност за балансиране или писмени кодове, че имате перспектива.

Също така да видите и актуални цени за регистрация на фирма!

Често начинаещите трябва да седят дълго без работа. В този момент ръцете падат, самоувереността се приближава до нула и все по-често се появяват мисли за отказ от всичко и „като нормални хора“ да излизат в офиса. Ако смятате, че не сте готови да се примирите с реалностите на фрийлансър, по-добре наистина да се отдръпнете.

2.Постоянно в работата

Когато наберете сили и се „обвържете“ с клиентите, забавлението започва. Все повече и повече са проектите, има все по-малко желание да пропуснем следващата „вкусна“ поръчка и изобщо няма свободно време. На мястото на очакванията и търсенето идва интензивна работа, която отнема добра част от живота ви.

На почивка, на море, на плажа, в страната, в събота и неделя – лаптопът е винаги с вас, винаги под ръка, готов за работа. С една дума, успешният фрийлансър винаги е работохолик, влюбен в своите проекти.

Регистрация на фирма онлайн в София и в цяла България

3.Основните правила за успех


За да постигнете желаното ниво на работа, трябва да се придържате към определени заповеди на фрийлансър, които ще ви помогнат да разработите правилната стратегия.

Винаги във връзка


Добрият изпълнител винаги е готов да отговори на въпроси, да се консултира, да направи корекции. Никой не иска да работи с хора без изпълнител, мързеливи, незадължителни хора, така че се уверете, че можете лесно да се свържете с вас и да можете да изпълните задачата възможно най-скоро.

Регистрация на фирма в Пловдив

Репутация


Не забравяйте да получите портфолио , в което ще има не само примери за извършена работа, но и обратна връзка от клиентите. Хубаво е да имате собствена визитна картичка или малък сайт с списък на услугите, които предоставяте, връзки към проекти, цени и обща информация за вас. Опитайте се да посещавате по-често майсторски класове и други тематични събития, посветени на вашата професия. Така не само ще подобрите уменията си, но и можете да намерите нови клиенти.

Регистрация на фирма във Варна

График на работа за успешен фрийлансър


Придържайте се към графика. Ако провеждате няколко проекта едновременно, най-добре е да разработите режим, удобен за работа. Не се занимавайте с всичко наведнъж, особено ако темата е много различна. Изпълнете поръчки по спешен ред или по вдъхновение. Но най-добре е да работите само върху един проект за един ден.

Никога не се отказвайте от работа веднага след приключването му. Отделете за известно време завършения текст, графика, дизайн или код. Разсейвайте се от други неща, разходете се и едва след това проверете всичко отново. Със сигурност, гледайки работата с нов облик, ще искате да направите промени, да премахнете излишъка или да добавите липсващите.

Регистрация на фирма в Бургас

Обективност


Правилно оценете работата си за да бъдете за успешен фрийлансър. Това е може би един от най-важните и трудни моменти. Ако чувствате, че сте „пораснали“, не се страхувайте да повдигнете летвата. Имайте предвид, че нивото на плащане е пряко пропорционално на вашия професионализъм. Но трябва да дадете адекватна оценка на вашите способности.

Фокусирайте се върху израстването за да сте успешен фрийлансър


Винаги се стремете към повече. Търсете от себе си невъзможно, култивирайте се, не стойте неподвижно. Прочетете повече (и специализирана, и художествена литература), съсредоточете се върху най-доброто, но се състезавайте само със себе си.

Каква фирма да регистрирам в България?

Булат Окуджава веднъж каза: „Когато изглеждам гениален към себе си, отивам да мия чиниите“ е отлична метафора за борба с гордостта и прекомерната самоувереност. Следователно, дори и да сте написали блестяща статия, въплътила вашия „най-добър“ дизайн, да имате невероятна рекламна кампания, не спирайте и продължете да работите.

Регистрация на фирма в Перник

Ако се интересувате от данъчни и счетоводни въпроси относво вашата свободна професия, как да декларирате печалбата си, как да я отразите, се обърнете към нашият екип.