Съвети за тези, които планират теглене на кредити

Rate this post

 В тази статия ще разгледаме съвети за тези, които планират теглене на кредити. Кредитът е много удобен финансов инструмент. Например, не всеки разполага с възможността да спести и да си купи нова кола. В този случай тегленето на кредит е добър начин, който ви позволява да не отлагате удоволствието и радостта.

Но преди да се решите на подобни допълнителни финансови ангажименти, трябва да си помислите много добре и да претеглите всички добри и лоши страни на тегленето на кредит. Ето няколко съвета от експертите.

Съвети за тези, които планират теглене на кредити
Съвети за тези, които планират теглене на кредити

Не пръскайте пари на вятъра

Нуждата от покупка трябва да е обоснована. В професионалната търговия терминът „емоционално купуване“ е добре известен. Магазините полагат всички усилия, за да накарат клиентите си да правят все повече покупки. Не сте ли попадали в ситуация, когато, след като сте влезли в магазин, за да разгледате цените на някои стоки, сте се върнали вкъщи с непланирана покупка? Най-лошото е, че повечето спонтанно направени покупки след това просто събират прах по рафтовете поради безполезността си.

Парите от кредити се харчат с по-голяма лекота, от тези, изкарани с труд

Събрани на куп, готови за харчене – разбира се, човек буквално го „сърбят пръстите“ да тръгне на пазар на момента, в който е получил парите от изтегления кредит. Но психолозите ни съветват да не бързаме, защото има опасност да ги пропилеем напразно.

Парите трябва да „преспят“ поне една нощ в дома, преди да се отдадете на пазаруване с тях. Само така ще ги почувствате свои и ще оцените добре стойността им. В противен случай ще си останат за вас едни лесно получени пари, а всеки знае поговорката „Откъдето дошло – там отишло“.

Плащанията по вашите кредити не трябва да надвишават половината от месечния ви доход

Някои икономисти може да не са съгласни с този опростен подход за оценка на кредитната тежест, но това правило е доста добро, освен това е напълно ясно за всеки. Много банки се ръководят именно от него, когато решават дали да отпуснат кредити. Непременно го имайте предвид, когато решите да кандидатствате за банков заем.

Източник: https://creditportal24.com/bg