Избор на подходящ кредит

Rate this post

В тази статия ще разгледаме как да направим правилният избор на подходящ кредит. В опит да се преборят с конкуренцията, банките предлагат на клиентите разнообразни програми за кредити. Много от офертите изглеждат доста атрактивни.

Почти всяка банка може да предложи няколко програми за кредитиране. Те могат грубо да бъдат разделени на две групи:

  • заеми на тези, за които е важно да получат средства в най-кратки срокове, но няма начин да докажат своите финансови приходи
  • заеми за тези, които имат необходимото време и възможност да съберат и представят необходимите документи

Експресни кредити

Експресният заем е най-бързият начин за получаване на пари и интересът към него, разбира се, е много голям. В този случай, ако банката няма време да провери надеждността на кредитополучателя, затова и всички рискове са включени във високата ставка. Редовните заеми, когато банката проверява документите, предоставени от клиента и взема решение в рамките на няколко дни, са по-изгодни от гледна точка на оскъпяването.

Избор на подходящ кредит
Избор на подходящ кредит

Как да изберем подходящ кредит?

Първата стъпка е да проучите първо условията на кредитиране в тази банка, където си получавате месечното трудово възнаграждение. Обикновено банките предлагат допълнителни предимства при теглене на кредит, ако клиентът получава заплатата си по картата от същата банка. Ако условията обаче не ви устройват, тогава се ориентирайте към предложенията на други банки.

Тъй като изборът на предлаганите програми за кредитиране е много широк, е добра идея да се спрете на няколко подходящи според вас банки и да кандидатствате за заем за всяка от тях. Накрая ще изберете най-изгодния вариант. Можете да използвате Интернет и да посетите сайтовете на различните банкови институции.

Обикновено те са снабдени с онлайн калкулатори, чрез които можете съвсем лесно да изчислите предстоящите плащания. За повечето кредитополучатели е по-лесно да се ориентират в различните оферти именно като сравняват размера на оскъпяването. Този показател е дори по-красноречив от лихвените проценти и ще ви позволи да разберете дали залагате на скъп или евтин заем.