3 ТОП начина за финансова свобода

Rate this post

Разбира се, има още много начини да станете финансово независими. Всеки заможен човек сам е стигнал до успеха, на който се радва и с който се гордее. С тази публикация ще разберете кои са най-добрите три метода, които ще ви помогнат да забогатеете. За да направите това, имате нужда само от висока организираност и самодисциплина.

Метод 1. Стартиране на собствен бизнес

Не се страхувайте: това е много по-лесно, отколкото изглежда. Разбира се, за да започнете сериозен бизнес, се изискват определени финансови инвестиции, но някои видове приходи ще ви позволят да започнете почти от нулата.

Например, сега можете да реализирате знанията и уменията си чрез интернет. Десетки хиляди хора правят това в момента.

3 ТОП начина за финансова свобода

Метод 2. Инвестиции в наличности на фондовия пазар

Инвестирайки в активи на фондовия пазар, ще разберете каква е истинската ви връзка с парите.

Фондовият пазар е агресивен, безмилостен ментор, който оформя характера ви. Последиците от най-малката грешка много бързо нарастват до скала, която се управлява едва. Този вид инвестиции ще ви научи на дисциплина и способност да гледате напред.

Ако искате да инвестирате в акции, изберете разумно компания. Тя следва да има следните показатели:

 • Да е разработила уникална ниша и да заема силна пазарна позиция;
 • Да има добре развит бизнес план с изчисления (за яснота можете да изтеглите готови примери за бизнес планове безплатно от интернет) и да има компетентно управление, което е ясна цел;
 • Да продава изключителен или почти изключителен продукт, от който потребителите се нуждаят и за който са готови да платят;
 • Да демонстрира голямо увеличение на оборота и нетната печалба;
 • Да бъде включена в списъка от 500-те най-големи дружества;
 • Да бъде известна с ниското равнище на разходите по заеми и лихви;
 • Цената на акциите й непрекъснато да нараства;
 • Да има големи блокове акции, които са били в личната собственост на директори и мениджъри.

Гледайте борсовата цена за дълъг период от време. Често начинаещите се изкушават от възможността да купуват акции, чиято цена се спуска, с надеждата за рязка промяна в ситуацията. Но кой знае колко дълго цената ще продължи да пада и дали ще започне някога да върви нагоре?

Най-сигурната стратегия е да изчакате цената на акциите да се покачи и да направите  покупка. Трябва да ги продадете, когато сте доволни от получената печалба – не трябва да отлагате твърде много този въпрос. Ако продадете акциите си, забравете за тях. Не изчислявайте колко бихте могли да спечелите, ако ги бяхте продали по-късно.

Най-важното правило е изборът на надежден и доказан брокер, чрез който да се извършва търговия на всякакви финансови борси.

Метод 3. Инвестиции в недвижими имоти

Нека се спрем малко на тази опция като един от най-подходящите за момента. У нас инвестициите в недвижими имоти вече се превърнаха в доказана и надеждна инвестиция на капитал. Нашата страна не е проблемен регион, където престъпността и природните бедствия да предизвикват хаос. Статистиката сочи, че може да инвестирате както в столицата, така и в много други градове, в които търсенето на апартаменти за наемане под наем и закупуване на жилища, изглежда, никога не пада.

Въпреки различните финансови кризи собствениците на имоти не страдат много. Жилищата не се страхуват от инфлацията и през повечето време тя расте в цената, за разлика от други активи като например автомобили, техника и други.

Можете да намалите периода на разплата на инвестициите по два начина:

Първият начин. Увеличете ликвидността на недвижимите имоти

Ако планирате да отдавате жилища под наем, отдавайте ги за кратко под наем, а не за дълго време. Този агресивен начин изглежда сякаш носи рискове от липсата на редовни клиенти, но ако се въоръжите с калкулатор и прецените приблизителния доход, ще разберете, че съветът е правилен.

Вторият начин. Инвестирайте приходите си от наеми

Ако доходът от апартамента е незабавно насочен към инвестиционния поток, периодът на разплата на инвестициите в недвижими имотиь ще бъде намален. Колко пъти зависи от способността ви да инвестирате.

Когато купувате недвижими имоти, можете да приложите така наречената стратегия „leapfrog“ игра. Тя ви позволява да закупите един имот след друг, без да инвестирате личните си средства в него, като дотогава кредитът ще бъде обслужван от парите от предишния.

Това се прави, както следва:

 • за първия депозит се използват маржин или пари в брой;
 • за да се увеличи стойността на недвижимите имоти, се правят козметични ремонти, а след това наемът се вдига;
 • имотът се оценява и рефинансира за извличане на пари за следващия депозит;
 • с течение на времето маржът и приходите се увеличават, което ви позволява да повтаряте този цикъл от действия отново и отново.