Счетоводство на онлайн магазин за маратонки

Rate this post

В тази статия ще разгледа основните момент за счетоводство на онлайн магазин за маратонки. Онлайн магазин за маратонки  е търговска точка, където стоките се продават от разстояние. В този случай купувачът взема решение за покупка въз основа на описанието на стоката, предложено от продавача, което е публикувано на уебсайта на магазина. И въпреки че такава търговия се нарича виртуална, доходът от нея е повече от реален и отдавна се контролира от данъчните по същия начин, както редовната офлайн търговия.

Дейностите на онлайн магазин за данъчни цели не се различават много от магазина „на място“, но все пак има някои особености. Ще ви кажем какво да търсите при избора на данъчен режим за вашия онлайн магазин. Счетоводството за онлайн магазин за маратонки в общи линии е подобно на това за стационарните магазини на дребно. Но по -внимателното разглеждане на счетоводството на онлайн магазин разкрива редица функции, които трябва да се имат предвид при първоначалното му организиране.

Счетоводство на онлайн магазин за маратонки
Счетоводство на онлайн магазин за маратонки

Организирането на собствен бизнес е свързано с широк кръг организационни въпроси. Една от основните задачи е правилното счетоводство. Ако документите не са в ред, отчетите не се съхраняват, няма да можете да проследявате изцяло финансовите разходи и постъпления, в бъдеще може да се сблъскате със санкции от страна на представителите на регулаторните органи. Ще ви кажем как правилно да се води счетоводството на онлайн магазин.

Счетоводни документи при реализиране на продажба

Погрижете се за наличието на документи, които ще предоставите на клиентите при получена поръчка на оригинални маратонки, която е потвърден от клиента. Списъкът включва:

Имейл, потвърждаващ покупката. Тя може да бъде съставено в проста форма, основното е наличието на информация за организацията (име, контакти и т.н.), купувача, артикула в поръчката. Препоръчително е да персонализирате имейла.

Фактура – прилага се към продукта при покупка. Информацията във фактурата ще повтори писмото за потвърждение на покупката. Няма строг формуляр за съставяне на фактура.

Фискален – документ се получава от купувача в случай, че плащането е извършено в брой. Ако планирате да приемате пари в брой, не забравяйте да предоставите касов бон. Препоръчително е да използвате мобилна каса с POS терминал. Тя ви позволява да приемате пари и карти от различни банки. Ако все пак искате да избегнете този момент с издаването на касова бележка, в праткиката много фирми използват ППП ( пощенски паричен превод), пак е с наложен платеж към различните спедитори, но парите отиват след това в банковата сметка на магазина.

Специализирания сайт за оригинални маратонки SPORTFASTER.COM предлага много лесен начин за пазаруване на оригинални маратонки и спортни стоки от известни марки. Начините на плащането, които предлага онлайн магазинът са най-предпочитаните от клиентите. Първият и най-удобен метод на получаване и заплащане на поръчка е чрез куриерска фирма – с наложен платеж.

Може би голяма част от вас, които тепърва стартират онлайн търговия не са запознати с термина наложен платеж. Наложен платеж или НП – абревиатурата означава заплащане при получаване на стоката. В този случай търговецът предлага на клиента допълнителната услуга на „Преглед и тест” преди извършване на плащане. Така клиентът не поставя под съмнение коректността на търговецът, от който е решил да закупи оригинални спортни стоки Adidas и Nike.

Финални думи

През последните няколко години интернет търговията набира изключително голяма опулярност и вече все повече хора пазаруват онлайн. Голяма част избират за заплатят виртуално покупката си чрез метода банков превод или плащане с карта. Това, че клиентът избира този начин на пазаруване, не го лишава от правото да прегледа и тества стоката, която получава.

През дългогодишния си опит в интернет търговията, собственикът на онлайн магазин SportFaster  не спира да търси начини, за да подобри комуникацията си с клиентите. Освен, че е клиентите на магазина имат доверие и спокойствие след направена покупка, търговецът успява да задържи това доверие и дори да го надгражда. Поръчайте новия си чифт оригинални маратонки от магазин за спортни стоки №1 в България и се насладете на лесно и бързо пазаруване!