Създават 20 000 работни места в Европа до 2016 г.

Rate this post

30 компании се обединяват в името на младежта

Създават 20 000 работни места в Европа до 2016 г.
Създават 20 000 работни места в Европа до 2016 г.

Нестле България се обединява с още 30 компании в паневропейската инициатива „Алианс за младежта” с цел насърчаване и подпомагане на младежката заетост в страната.

От Нестле България съобщиха, че за да спомогне за решаването на кризата с младежката безработица в Европа, фирмата е поела ангажимент за създаването на 20 000 работни места за млади хора на възраст под 30 години в Европа в периода 2014-2016 г.

Това бе обявено на конференция днес, протекла под патронажа на младия депутат в Европейския парламент Ева Паунова, заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева, изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и изпълнителния директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо.

В инициатива се включиха и ипредставители на компаниите, членове на алианса в България и едни от първите младежи, намерили своята реализация в рамките на инициативата.

„Алианс за младежта” е паневропейско бизнес движение, което се ангажира да подобри възможностите за младите хора в предизвикателния пазар на труда. За по-малко от 6 месеца, от септември 2014, Нестле България и членовете на „Алианс за младежта” в България са организирали 80 различни събития и обучения с участието на над 30 000 български младежи, заявиха организаторите.

До момента 11 832 младежи в Европа са започнали работа или стаж в рамките на инициативата „Нестле се нуждае от младите хора”. 1400 млади хора са се възползвали от възможностите за работа или стаж в рамките на инициативата „Алианс за младежта” за последните 6 месеца.

„Като представители на един от най-големите стратегически инвеститори в страната за нас е важно да помагаме на българските младежи като им дадем шанс за развитие и реализация в собствената им държава и като ги подготвим за успешно навлизане в кариерата. Щастливи сме, че все повече наши партньори се присъединяват към „Алианс за младежта” и че съвместните ни усилия вече дават своите добри резултати. Вярваме, че това е само началото и все повече млади хора ще имат възможност да се възползват от нашите инициативи”, коментира Хуан Карлос Пералехо, изпълнителен директор на Нестле България.

„Инициативата „Алианс за младежта” е не просто важна, тя е нужна, защото само така можем да помогнем на младите хора да намерят своя път в професията и в живота, а да не попаднат в групата на младите хора, които не учат, не работят и не се опитват да се приспособят към пазара на труда. За мен е важно и че тази програма на практика произвежда професионалисти. Икономиката има нужда от тях, за да се развива. Те са ключови за бъдещето на бизнеса, но и на обществото”, добави българския представител в Европейския парламент Ева Паунова.

Нестле България и партньорите на компанията в страната се ангажираха да разработят редица съвместни и индивидуални инициативи, които да предложат на младите хора професионален опит и стаж, като по този начин им помогнат да се реализират на пазара на труда.

Източник: https://www.economic.bg/