София с най-голям ръст на БВП

Rate this post

Фандъкова представи накратко Инвестиционната програма на община София на първото за годината заседание на Консултативния съвет по финанси

София с най-голям ръст на БВП
София с най-голям ръст на БВП

София има най-голямо нарастване на брутния вътрешен продукт от всички градове в страната за последните 10 години с 6,7%. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриването на първото заседание за 2015 година на Консултативния съвет по финанси към Столична община.

Фандъкова обяви резултатие на първото за 2015 г. заседание на Консултативния съвет по финанси и стопанска дейност към Кмета на Столична община се проведе на 23 март 2015 г. Йорданка Фандъкова – кмет на София Кирил Домусчиев – предс. на КРИБ Огнян Донев.

На заседанието участваха заместник-кметовете Дончо Барбалов, заместник-кмет по направление „Финанси и стопанска дейност” , Любомир Христов, заместник-кмет „Транспорт и транспортни комуникации”, Любомир Дацов, експерт по финанси, Николай Стойнев, заместник-председател на Столичния общински съвет, както и новите членове на съвета- председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, Христо Илиев, Владимир Кисьов, както и Иван Таков, експерт във финансовата сфера.

Фандъкова представи накратко Инвестиционната програма на община София.”Продължаваме устойчивите инвестиции в инфраструктура, градски транспорт, екология, образование и културно-исторически наследство и през тази година. За обектите в инфраструктура са предвидени над 30 км обновени пътища за тази година, нови тротоари, кръстовище на 2 нива, пускане на метрото до летището в началото на април”, обобщи столичният кмет.

Тя припомни, че вече има закупени 86 нови автобуси, като много от тях се движат по линиите на града. Очаква се и закупуването на още 110 автобуса. През май предстои по линия 310 да бъдат пуснати изцяло нови автобуси.

Амбицията ни е от средата на годината да спрат да се движат старите “Икарус”-и и да бъдат заменени с нови автобуси, зарече се Йорданка Фандъкова. Тя информира, че предстои и завършването на Завода за отпадъци, като се планира през есента той да започне с пробна експлоатация.

“Много важна част от развитието на града е развитието на бизнеса и инвестициите на града. Няма как голяма столица да се развива без сериозните инвестиции. Наложи ни се да работим в условия на тежка финансова и икономическа криза, но така, че да не спират устойчивите инвестиции, които бяха започнати. Това се случи без да се натоварват гражданите с по-големи данъци и такси”, коментира столичният кмет.

Източник: https://www.economic.bg/