Регистрация на фирма в Силистра

Предстои Ви регистрация на фирма в Силистра?

Искате да стартирате вашият нов бизнес, нова фирма и да напрвите регистрация на фирма в Силистра. Страхотна идея, време ви е за промяна искате да вземете живота и работата си във ваши ръце.

Как да оценим конкурентното предимство на една идея

Регистрация на фирма в Силистра
Регистрация на фирма в Силистра

Оценете конкурентното предимство на вашата идея по алгоритъма:

aнализирайте офертите на конкурентите разберете нуждите на клиентите направи списък на предимствата изберете какви ползи може да осигури вашата компания

Регистрация на фирма онлайн в София и в цяла България

Стъпка 1. Анализирайте офертите на конкурентите

Най-лесният начин да намерите конкурентно предимство на дадена идея е да изучите това, което вече е създадено. Погледнете сайтовете на потенциални конкуренти, говорете с тях под прикритието на клиент, разберете какво предлагат. Не се ограничавайте до една или две компании. Колкото повече оферти смятате, толкова по-голяма е вероятността да откриете важни недостатъци. И ще разберете, въз основа на тази информация, вашите предимства.

Стъпка 2. Разберете нуждите на клиентите.

Например, ако клиент поръча японска кухня, тогава в допълнение към качеството на храната, единият ще бъде важен в скоростта на доставка, другият – ниската цена, третият – допълнителен подарък или отстъпка. Какво точно искат вашите потенциални клиенти?

Регистрация на фирма в Пловдив

Стъпка 3. Направете списък на всички възможни предимства.

Направете списък на всичко, което може да различи една компания от друга в тази област. Не оценявайте всеки артикул, опитвайки се да разберете дали той може да се приложи във вашия бизнес. Важно е да намерите максималния брой възможности. Понякога е полезно да използвате опита на друга сфера, за да намерите нещо ново.

Примери за конкурентни предимства:

Доставка (в същия ден, в рамките на 30 минути, денонощно, до 23.00 часа);

  • гаранция (една, две, доживотна);
  • асортимент (по-широк от този на конкурентите или, обратно, изключително тесен, съобразен с конкретна целева аудитория);
  • система за лоялност (кумулативна система от отстъпки, карта за редовен клиент, подаръци за покупката);
  • допълнителна услуга (почистване след инсталиране на пластмасови прозорци, личен мениджър при допир 24 часа);
  • цена (по-ниска от конкурентите, със същото качество или, обратно, много висока цена).

Регистрация на фирма във Варна

Стъпка 4. Изберете какви ползи може да осигури вашата компания.

Анализирайте всяко от конкурентните предимства и преценете кои от тях можете да използвате в работата си и кои не. Не забравяйте, че предоставянето на определени ползи за клиента може да бъде свързано с допълнителни разходи за вас. В крайна сметка има три основни начина да се откроите сред конкурентите:

Ръководство на разходите. Ако е възможно да се гарантира ниската цена на стоки или услуги, цената ще се превърне в конкурентно предимство. Проблемът с тази стратегия е, че най-вероятно ще бъде лесно да се копира на конкурентите.

Диференциацията.

Изберете по-тясна ниша, предлагайте допълнителна услуга, осигурете необходимото качество и можете да се откроите на общия фон. Лидерство в тясна ниша. В този случай компанията работи в много тесен сегмент, като осигурява високо качество и ексклузивни условия.

Анализирайте собствените си възможности и преценете коя стратегия е най-добре да изберете. Например, при какви условия се планира изграждането на работа с доставчици и изпълнители?

Регистрация на фирма в Бургас

Възможно ли е да се постигнат по-благоприятни условия, за да се увеличи рентабилността на даден продукт или услуга, да се формира по-ниска цена за крайните потребители? Може би тяхната организация заема твърде много ресурси. С други думи: ще имате ли достатъчно печалба, ако предлагате ниска цена?

Ще надхвърлят ли допълнителните разходи потенциалните ползи, ако увеличите работното време до 23.00?

Каква фирма да регистрирам в България?

Scroll Up