От Alibaba предлагат изгодно споразумение на търговците в САЩ

Rate this post

Евентуалното партньорство с Lending Club ще улесни американския бизнес

От Alibaba предлагат изгодно споразумение на търговците в САЩ
От Alibaba предлагат изгодно споразумение на търговците в САЩ

Китайският доставчик на технологични стоки Alibaba е предложил много изгодно партньорство на базирания в САЩ Lending Club, което може да улесни значително американските бизнес структури, които имат намерения да зареждат стоки от компанията на Джак Ма, съобщава CNN днес. Споразумението следва да е полезно и за китайските производители, които ще добият по-широк пазар за продукцията си.

Програмата ще позволи на всяка фирма от малкия бизнес в САЩ да получи заем в размер до 300 000 щатски долара, само за 5 минути, което означава, че те ще могат да закупуват на кредит стоки от доставчиците на платформата за електронна търговияAlibaba. Много изгодни лихвени проценти предлагат от китайска страна, като те най-вероятно ще бъдат фиксирани в най-ниската законова точка от 0.5%.

Съоснователят на Alibaba – Джак Ма от доста време говори за намеренията си да помогне на малките производители и търговци в Китай, а това споразумение с Lending Club е доказателство за положителната нагласа на Ма към засилването на партньорството между китайски и американски предприемачи. Alibaba.com започна работа на пазара в САЩ още през 1999г., когато Джак Ма направи първите стъпки по амбициозния си проект. В момента платформата работи в широко сътрудничество с най-популярните сайтове за B2C търговия – Taobao и Tmall.

Китайската компания, която е отчела рекордно IPO през септември миналата годинае под обстрел в последно време, след като китайското правителство ги обвини внеизпълнение на задълженията им по разчистването на търговците, които продават фалшиви стоки.

Lending Club пък направи своя публичен дебют през миналата година, като калифорнийската компания оперира в улесняването на партньорствата в сферата на онлайн кредитирането. Тя свързва инвеститорите с кредитополучателите, а също така осигурява на клиентите си и други форми на алтернативно финансиране. Клиенти на компанията са най-вече потребители, които са срещнали проблеми с вземането на заеми от традиционните банки.