НАП поискала запор върху акции на “Литекс моторс”

Причината са бъдещи публични вземания

 

НАП поискала запор върху акции на "Литекс моторс"
НАП поискала запор върху акции на “Литекс моторс”

От Националната агенция за приходите (НАП) са поискали запор върху акциите на собствениците в “Литекс моторс”. Това става ясно от документи, публикувани в Търговския регистър, пише “Капитал”. Исканията все още не са вписани, защото се изчаква обработката им.

На 2 и на 3 април двама публични изпълнители от НАП – София — Росица Янева—Гурева и Мария Попова, са наложили запор върху акциите в “Литекс моторс”, собственост на “Уотърсий лимитид” и на “Терексим”. Причината са бъдещи публични вземания.

Гурева е запорирала акциите на “Терексим” в автомобилния завод (38.6%) заради публично вземане с предполагаем размер от 109 хил. лв. Размерът на вземането, заради което Попова е наложила другия запор, не се посочва. Той е наложен върху 60.4% от капитала, собственост на “Уотърсий лимитид” – дружество, което според Търговския регистър се контролира от Данаил Ганчев, сина на Гриша Ганчев.Другият акционер “Терексим” е собственост на Илия Терзиев, изпълнителен директор на “Литекс моторс”. Пред “Капитал Daily” той казал, че не знае за запорите (разговорът е бил проведен в четвъртък). В понеделник Гриша Ганчев също обяснил, че няма такава информация и доколкото знае, данъчната ревизия в “Литекс моторс” е приключила преди два месеца. За да има запор от публичен изпълнител за обезпечение на бъдещо вземане, трябва да е направена данъчна ревизия.

Източник: https://www.economic.bg/

Please rate this