Намаление на лихвите в Китай успокои пазарите и даде сила на долара

Спад на златото след ръста на акциите

Намаление на лихвите в Китай успокои пазарите и даде сила на долара
Намаление на лихвите в Китай успокои пазарите и даде сила на долара

Доларът скочи и се възстанови от седем месечните дъна срещу еврото и йената, докато рисковите активи получиха подкрепа от намалението на лихвите на Китайската централна банка. Редукцията беше в размер на 25 базови пункта до нива от 4.6%. Централната банка намали и изискванията за резерви.

Актуални цени за регистрация на фирма, изцяло онлайн за цяла България!

Монетарното облекчение дойде, след като китайските индекси спаднаха с повече от 7%, достигайки най-ниски нива слез декември. В понеделник понижението беше от повече от 8%. Намалението на лихвите доведе до рали на облекчението на бордовите пазари. Петролът също растеше. Според анализатори обаче волатилността вероятно ще продължи.

Регистрация на фирма онлайн в София и в цяла България

Доларът достигна нива над 120 срещу йената и свали еврото за кратко под 1.14. Действията на Китайската централна банка, породени от опасенията за спад в Китай, увеличиха търсенето на риска и това доведе до стабилност на пазарите. Зелените пари получиха подкрепа и от добри данни от САЩ показали, че потребителското доверие е достигнало през август седем месечен връх, а продажбите на нови еднофамилни жилища е скочило през юли.

Регистрация на фирма в Пловдив

Доларът попадна под натиск срещу еврото и йената в понеделник, заради опасенията за ръста на икономиката в Китай и паническите разпродажби на капиталовите пазари, които доведоха до съмнения, че Федералния резерв ще повиши лихвите тази година.

Спад на златото след ръста на акциите, подкрепени от намалението на лихвите в Китай

Регистрация на фирма във Варна

Златото падна във вторник с над 1% след намалението на лихвите в Китай, което успокои световните пазари след паническите разпродажби в предишния ден. Жълтият метал разшири загубите си след данни показали, че потребителското доверие в САЩ е достигнало през август седем месечен връх. Това загатва за сила на икономиката, която може да позволи на Федералния резерв да повиши лихвите тази година. Спот цената завърши на 1139 долара за тройунция.

Златото спадна и в понеделник, когато дилъри ликвидираха позиции, за да покриват загуби на другите пазари причинени от срива на китайските борси.

Регистрация на фирма в Русе

Доларът скочи във вторник, а знанието, че лихвите в САЩ все пак ще бъдат повишени ограничава възможностите за печалби на златото. Все пак очакванията за растеж на лихвите през септември намаляха след публикуването миналата седмица на протокола от последното заседание на Фед.

Отдел „Анализи валутни пазари”, Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Please rate this