Moody’s свали рейтинга на Москва и Санкт Петербург

Rate this post

Понижена е оценката на 13 руски градове и региони, както и на банки

Moody's свали рейтинга на Москва и Санкт Петербург
Moody’s свали рейтинга на Москва и Санкт Петербург

Рейтингите на 13 руски градове и региони, както и на редица руски банки, бе понижена от Международната рейтингова агенция Moody’s на фона на понижения рейтинг на държавните облигации на  страната, който през миналата седмица достигна ниво „боклук“ предаде Би Би Си.

В негативна посока бяха коригирани рейтингите на Москва, Санкт Петербург, Волгоград, Хантимансийския автономен окръг, република  Коми, Краснодарския край и града Краснодар,  Мордовия, Красноярския край, както и на  Белгородска, Вологодска, Нижегородска и Самарска област.
Moody’s понижи и рейтингите на банките ВТБ,  Газпромбанк, Роселхозбанк, ВЕБ, Алфа банк и Агенцията по ипотечно жилищно кредитиране. Това стана въпреки възможността те да получат подкрепа от страна на руското правителство.
Прогнозата за дългосрочните рейтинги на  кредитните организации е негативна, като огенцият отбелязва, че очаква продължителна криза в Русия.
Агенция S&P от своя страна понижи рейтингите на банките „Руски стандарт“, Внешпромбанк, „Откритие“, „Уралсиб“ и няколко други.
Източник: https://www.economic.bg/