Младите започват да се връщат в България

Обществото трябва да покаже своята нетърпимост към наглите шофьори, заяви премиерът Бойко Борисов

Младите започват да се връщат в България
Младите започват да се връщат в България

Младите хора започват да се връщат в България. За пример мога да дам новия офис на HP, където  регионалните и световни офиси изнасят бизнеса си тук. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред БТВ.

По думите му работната ръка у нас не е толкова евтина в сравнение с Индия и Китай. Ниските данъци и квалифицираните кадри, особено в ИТ индустрията, също са една от предпоставките за връщане на младите в България. Квалифицирани специалисти се връщат тук и продължават да се реализират, обясни премиерът.
На въпрос защо в Румъния има закон за олигарсите, а у нас не, Борисов обясни, че доста политици у нас са осъдени. „България в момента е по-добре от Румъния. Там не се случва нищо различно. На страната ни й трябва спокойствие, етническа толерантност и мир“, допълни той.

Борисов поясни, че трудно може да се владее съдебната система в България. Той каза още, че е доволен от работата на Сотир Цацаров и прокуратурата.
За справяне с катастрофите на пътя, министър-председателят обясни, че не трябват смао действия на държавата. “Цялото общество трябва да се вдигне и да покаже своята нетърпимост към наглите шофьори. Като видите такъв шофьор, обаждате се на полицията”, каза той.

На въпрос за намаляване на депутатите на 120, премиерът се обяви абсолютно „за“. Относно субсидирането на политическите партии, той обясни, че това означава олигарсите да станат политици.

“Със средствата, които се събраха от сивата икономика, ще могат да се отделят 100 млн. за пенсии и 100 млн. за реконструкция на пътища”, каза Борисов. “Цаката е да събираш всички пари от държавата. Българският народ дава едва 15% от средствата за магистрали, останалите са от инвеститори и европейски фондове. Най-голямата реформа през последните години е в строителството на магистрали и метро”, допълни той.

По казуса КТБ Бойко Борисов заяви, че е доволен от решението на прокуратурата за образуване на досъдебно производство за умишлена безстопанственост срещу квесторите на банката Елена Костадинчевa и Станислав Лютов, които са поправяли преференциални договори.

„Битката, която водим е кой и как иска да ограби банката. Ние сме дали близо 1 млрд. лв. като държавен заем, а фондът и банките са дали около 2 млрд.“, коментира премиерът. Според него виновните за ситуацията с банката са бившият премиер Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов. Той се зарече, че би разкрил имената на хората с преференциални договори в КТБ.

Борисов се обяви против независимите кметове по повод разкритията на журналисти за охолния живот на редица градоначалници. “Никога например не бих застанал зад кмета на Пазарджик или Ботевград. Партиите трябва да носят отговорност за кметовете, които са излъчили”, поясни Борисов. На местните избори ГЕРБ ще издига свои кандидати.

Според него службите работят добре и полицията също.
На въпрос за заплатата, която получава, Борисов заяви, че няма такава заплата, която би го удовлетворила за работата, която върши и отговорността, която носи.

Източник: https://www.economic.bg/

 

Please rate this