McDonald`s продава специалния си сос за $18 000

Rate this post

Средствата от аукционите в Австралия ще отидат за благотворителност

McDonald`s продава специалния си сос за $18 000
McDonald`s продава специалния си сос за $18 000

Световният гигант за бързо хранене “Макдоналдс” (MsDonald`s) даде на австралийците възможността да си купят бутилка от специалния сос, използван за известните им сандвичи “Биг Мак” срещу скромната сума от 18 000 щатски долара /23 100 австралийски долара/.

Въпросният юбилеен сос е в 500-милилитровата бутилка Limited Edition Big Mac Special Sauce Bottle – една от 200-те изложени за продажба само в eBay. Те не се предлагат в ресторантите от веригата “Макдоналдс”. В представянето им се твърди, че сосът е в състояние да подправи всичко – “от гулаш до кексчета”. Парите от продажбите на бутилките със специалния сос ще бъдат дадени за подпомагане на болни деца и техните семейства.

“Макдоналдс” подчертава, че сосът е едно от най-емблематичните неща, които се предлагат в ресторантите от веригата и клиентите често питат откъде могат да си го закупят. Той обаче не се продава отделно извън Биг Мак бургерите на “Макдоналдс”.

Предложените на търг 200 бутилки са първите, които компанията произвежда и бутилира отделно, каза регионалният търговски директор за Австралия Марк Лолбак.

Източник: https://www.economic.bg/