Китайска компания с интерес към третия лъч на метрото

Rate this post

В наддаването ще участват фирми от Испания, Италия и Чехия

Китайска компания с интерес към третия лъч на метрото
Китайска компания с интерес към третия лъч на метрото

Китайска компания е проявила интерес да изгради третия лъч на метрото в столицата. От фирмата са готови да участват заедно с българска фирма. Освен тях турската „Доуш иншаат ве тинджарет“, която построи част от втория лъч, също ще се включи в процедурата за избор на изпълнител. Очаква се да участва и компанията, изградила метрото в Истанбул.

В наддаването ще вземат участие и испанските фирми „Ел Ду“ и „Конструктора Сан Хосе“. Заедно с тях ще се състезават още чешката „Метростав“ и италианските Seli Overseas и Grandi Lavori Fincosit S.p.A, съобщават български печатни медии. Изпълнителят трябва да бъде избран до май, а договорите да бъдат сключени през юли.

Очаква се през октомври да стартира строежът на третия лъч на метрото, свързващ кварталите Левски Г и Овча купел. Изграждането ще започне от най-трудния 7-километров участък между театър „Зад канала“ през центъра до кв. „Красно село“. Заради строителните работи вероятно ще се усложни трафикът в центъра, тъй като някои ключови участъци ще бъдат затворени.

Това се отнася за бул. „Патриарх Евтимий“ между улиците „Граф Игнатиев“ и „Фритьоф Нансен“, около НДК (по „Патриарх Евтимий“ в отсечката между „Витоша“ и Петте кьошета) и по бул. „Георги Софийски“ (до Медицинска академия).

Източник: https://www.economic.bg/