Китайци планират завод за оптични кабели у нас

Rate this post

Все още не е ясен точният размер на инвестицията

Китайци планират завод за оптични кабели у нас
Китайци планират завод за оптични кабели у нас

Китайската компания за производство на оптични кабели Hengtong Optic-Electric обмисля да стартира нова производствена база в България като част от плановете си за разширяване на външните пазари, заявиха от Министерството на икономиката, цитирани от сайта europeanplasticnews.com.

Hengtong също така обмисля да създаде съвместни предприятия с български фирми в тази област. Съобщението беше направено след среща, проведена преди дни, между представители на компанията и заместник-министъра на икономиката на България Любен Петров по време на негова визита в Шанхай.

Вицепрезидентът на Hengtong Анмин Гао заяви, че компанията има за цел да постави началото на голям свой инвестиционен проект в Централна и Източна Европа и в същото време отбеляза, че България е в центъра на тези планове.

В момента китайската компания използва суровини, закупени от български доставчици, за да произвежда своите кабели. Продукцията на фирмата използва различни пластмаси, включително PVC, PE и PP, според данни, оповестени от Hengtong.

На този етап обаче не се разкрива конкретния размер на планираната китайска инвестиция в нашата страна, предаде БНР.

Hengtong Optic-Electric е специализирана в производството на оптични влакна, оптични кабели, специални оптични кабели и оптични компоненти. Кабелите на компанията са използвани в различни области, включително в химическата, въглищна и строителна промишленост.

През 2014 г. дружеството отчете приходи за около 7 млн. долара, според данни, получени от българското министерство.

Източник: https://www.economic.bg/