За какво да внимаваме при избор на ипотечен кредит в Пловдив?

В тази статия ще разгледаме от какво да се пазим и за какво да внимаваме при избор на ипотечен кредит в Пловдив?Следващите съвети ще Ви помогнат при избора на кредит и ще Ви предпазят от нежелани грешки:


• Не приемайте първия кредит, който Ви предложат Съществува голямо разнообразие от ипотечни кредити, предлагани на българския пазар и трудно бихте избрали най-доброто от първия път.

Едно грешно решение би Ви струвало доста пари на по-късен етап;

Обадете ни се за консултация и безплатна оферта:

0899 85 75 00


• Използавйте консултантските услуги на професионалисти, които имат договори с 2/3 от банките на пазара. Накарайте ги да ви предложат минимум 3 оферти от различни институции;

За какво да внимаваме при избор на ипотечен кредит в Пловдив?
За какво да внимаваме при избор на ипотечен кредит в Пловдив?


• Не вземайте твърде големи кредити Бъдете сигурни, че може да си позволите кредита. Не се обвързвайте с големи месечни вноски, ако те ще натоварят много Вашия бюджет. Имайте предвид и бъдещите си разходи и доходи за периода на кредита;
• Не се подвеждайте по лихвите.

Плаваща лихва или фиксирана лихва да избера? Какво е плаваща лихва?

Повечето банки определят свой базов лихвен процент, който заедно с фиксирана надбавка образува лихвените проценти по различите кредити. Банките рекламират промоционалните фиксирани лихви за първите години от кредитите (максимално до 10 години) но най-важния критерий за цената на кредита е ГПР /годишния процент на разходите/.

Какъв погасителен план да избера – с анюитетни или намаляващи вноски? При анюитетен погасителен план месечните вноски са равни през целия период на погасяване на кредита. Първоначалните вноски при намаляващ погасителен план са по-високи отколкото при погасителен план с анюитетни вноски, следователно ако го изберете, кредитоспособността Ви трябва да е по-висока, за да получите желания от Вас размер кредит.

Имате нужда от кредитен консултант свържете се с нас:

0899 85 75 00

Предимство на погасителния план с анюитетни вноски е, че позволява максимално финансиране според Вашите доходи, а на погасителния план с намаляващи вноски е, че през първите години на кредита се погасява по-голяма част от главницата, което води до по-ниско крайно оскъпяване на кредита.

Въпреки, че със закон се опитаха да прамахнат много от предишните такси част от банките ги запазиха но под друго име. Интересувайте се за техния размер, както и ГПР /годишни процент на разходите /

Избор на ипотечен кредит в Пловдив

Статията ни е предоставена от АРЕНА КОНСУЛТ ЕООД. АРЕНА КОНСУЛТ ЕООД е лицензиран кредитен посредник, в съответствие със Закон за кредитите за недвижими имоти на потребители (ЗКНИП), с регистрационен № BCI00008, издаден от Българска народна банка.

Please rate this