Евроинс купува HDI

Компанията увеличава пазарния си дял

Евроинс купува HDI
Евроинс купува HDI

Евроинс Иншурънс Груп е подписала договори за придобиване на HDI Застраховане и HDI Strakhuvannya – българският и украинският клон на базираната в Хановер Talanx International, съобщиха от Еврохолд.

Брутният приход на двете компании възлиза на общо 29 млн. евро (2013 г.) – 13 млн. за българската и 16 млн. за украинската компания. Общата им печалба преди лихви и данъци (EBIT) е в размер на около 1 млн. евро за 2013 г.

Сделката се очаква да бъде финализирана през второто тримесечие на 2015 г., след одобрението на регулаторните органи в двете страни. Придобиването на HDI България и Украйна е част от стратегията на Групата за експанзия и укрепване на позицията ѝ на една от водещите застрахователни компании  в Централна и Източна Европа.

Евроинс Иншурънс Груп вече реализира успешни придобивания на Interamerican България и бизнеса на QBE в България и Румъния. След осъществяването на настоящата сделка, компанията ще оперира в 5 държави, като годишните ѝ приходи от застрахователни премии ще надхвърлят 200 млн. евро.

Като част от транзакцията, настоящият изпълнителен директор на HDI България, Петър Аврамов ще се присъедини към екипа на Евроинс България като главен изпълнителен директор на компанията. Това ще осигури плавен преход на процеса по сливането на двете компании.

Източник: https://www.economic.bg/

Please rate this