Двама директори на Deutsche Bank се оттеглят

Банката провежда вътрешно разследване за пране на пари

Двама директори на Deutsche Bank се оттеглят
Двама директори на Deutsche Bank се оттеглят

Водещата банка в Германия Deutsche Bank изненадващо обяви оставката на двама от директорите си – Аншу Джаин и Юрген Фичен, които оглавяваха франкфуртската институция от май 2012 г., предаде АФП.

Първият ще напусне поста през юни и ще бъде заменен от Джон Крайън, бивш кадър на швейцарската банка UBS.

Фичън ще сдаде поста през май 2016. От тази дата британецът ще е единственият председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор, се уточнява в комюнике на Deutsche Bank.

Преди дни Bloomberg разкри, че Deutsche Bank провежда вътрешно разследване за пране на пари от руските търговци, които могат да включват трансакции на стойност около 6 милиарда долара за период от над 4 години, от 2011 до 2015 г.

В края на май говорителката на банката Анке Файл съобщи, че DeutscheBank разполага с информация за възможното пране на пари чрез нейния московски клон и провежда вътрешно разследване. По същото време московският клон отстрани от работа някои свои служители заради разследване на извънборсови сделки, за които се подозира, че са пране на пари.

“Стремим се да участваме в международните усилия за борба с подозрителните сделки. Вземаме решителни мерки, когато открием признаци за нарушения”, се казва в писмо на Deutsche Bank до Bloomberg.

Източник: https://www.economic.bg/

 

Please rate this