Държавата ще фалира без нов дълг

Rate this post

Страната ни седем години живее на дефицит, заяви икономистът Владимир Каролев

Държавата ще фалира без нов дълг
Държавата ще фалира без нов дълг

“Ако не се гласува нов дълг, държавата ще фалира”. Това заяви икономистът Владимир Каролев в студиото на “Събуди се” по Нова ТВ. По думите му новият заем , който е в размер на 16 млрд. лв., ще бъде ратифициран от Народното събрание, въпреки разгорещените дебати.

Според икономистът страната ни вече седем години живее на дефицит и приходите в бюджета са по-малко от разходите. Поради тази причина разликата няма с какво друго да се покрие, освен с нов дълг.

“Това е истина, която малко хора искат да разберат, в това число и професори по икономика като Румен Гечев, които напоследък наговориха куп глупости”, заяви Каролев. Той обясни, че 12 млрд. лв. от дълга ще отидат за рефинансиране на стар дълг, а останалите – за дефицити.

“Факт е, че Горанов направи пиар грешка, той не обиколи парламентарните групи и не им обясни за какво точно става въпрос. Не каза какво е записано в Договора за мостовия заем от декември миналата година, едва сега това се вади на светло”, подчерта Владимир Каролев.

Той заключи, че няма съмнение, че парламентът ще подкрепи Горанов, след като стана ясно, че той е отговорил на всичките им въпроси.

Източник: https://www.economic.bg/