България е заинтересована от спасяването на Гърция

Rate this post

Около 250-300 хил. българи работят в Гърция, заяви депутатът Велизар Енчев

България е заинтересована от спасяването на Гърция
България е заинтересована от спасяването на Гърция

„Чисто прагматично България е заинтересована от спасяването на Гърция, тъй като там официално работят 250 хил. българи, неофициално – 300 хил. Техните спестявания, техните пари отиват директно за социални нужди в България, директно в джобовете на българските пенсионери, на семействата на хората, които работят там”, заяви в ефира на Нова Телевизия депутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев.

С подкрепянето на този заем, въпреки че няма да даваме пари, България ще покаже, че е солидарна с всички членки на Еврозоната и ЕС.

Енчев и президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов отправиха сериозни критики към световните лидери за начина на справяне с Гръцката криза.

„Ако искаш да печелиш, трябва да рискуваш. А светът се подрежда по различен начин – едни печелят за сметка на риска на други. Това става световно устройство”, коментира Димитър Манолов. „Европа ще плаща това, че някой реши да спаси някакви банки, които са рискували неразумно, отпускайки заеми на Гърция”.

„Финансовият капитал управлява всичко”, допълни Малонов.

Според Велизар Енчев на кредиторите не им трябват парите на Гърция, а недвижимите материални активи. Той прочете класация с 10 предложения на Washington Times на активите, които могат да бъдат приватизирани. Сред тях са минералните извори, летището в Атина, водоснабдяването и канализацията на Атина, бутиковите хотели, петролната компания, пощите, един стадион, електроснабдяването и др.

И двамата гости се обединиха около позицията, че обикновеният грък не е виновен за случващото се. Освен това цитираха статистики, според които гърците работят повече от Германците.

„Не ми харесва целенасочената омраза, която се подклажда от двете страни на границата”, заяви Димитър Манолов.

Според Велизар Енчев целта на случващото се в Гърция е да бъде унизен премиерът Алексис Ципрас, свален от власт и в Гърция да бъде наложен десен режим.

Източник: https://www.economic.bg/