8 звезди, обявявали банкрут

Rate this post

Те са затъвали в дългове, но после са стъпили на краката си

8 звезди, обявявали банкрут
8 звезди, обявявали банкрут

Само преди броени дни стана ясно, че прочутият рап изпълнител 50 Cent е поискал защита от кредитори по щатския закон за личния банкрут. Това не означава, че той е стопил до стотинка състоянието си, което се оценява на 155 млн. долара. Просто има сериозни задължения, и за да не фалира тотално, се възползва от законовите процедури за защита от кредитори.Случаят обаче съвсем не е прецедент за звездните персони.

В положението на 50 Cent са били немалко знаменитости. Които бързо след това са успявали да възстановят богатството си. 8 от тях подреди „Бизнесинсайдър”. Вижте ги:
Марвин Гей
Марвин Гей
Марвин Гей
Състоянието му се е оценявало на 5 млн. долара. През 1976 г. легендата на Motown се развежда с първата си съпруга Анна Горди Гей, което го води до банкрут. Принуден да изплати 600 000 долара издръжка след развода си, той й предоставя правата върху албума си „Here, My Dear.“ Финансовите проблеми на изпълнителя, заедно с пристрастеността към дрогата, го преследват до края на живота му. През 1981 г. той се мести в Европа, за да избегне разправии с данъчните, според сп. Rolling Stone. Гей загива през 1984 г., застрелян от баща си при разгорещена свада.
Ким Бейсинджър
Ким Бейсинджър
Ким Бейсинджър
Когато иска защита срещу кредитори през 1993 г., богатството на Ким се изчислява на 5,4 млн. долара, твърди сп. Варайъти. Тогава студиото Main Line Pictures я съди за неспазване на договора й за филма „Boxing Helena.“ Три години по-късно тя се споразумява да плати 3,8 млн. долара. След това продължава да участва в много филми като „Осмата миля” и „Cellular“ и дори на 60-годишна възраст подписва договор с агенцията за модели IMG Models. Днес състоянието й се изчислява на 36 млн. долара.
Мийт Лоуф
Мийт Лоуф
Мийт Лоуф
В момента състоянието му се оценява на 25 млн. долара. Той е подавал заявление за банкрут през 80-те години след като Джим Стайнман, автор на много от песните му, го съди.
Синди Лоупър
Синди Лоупър
Синди Лоупър
В момента има 30 млн. долара. Кариерата й започва като автор на песни за групата Blue Angel. Албумът им „Polydor“ (1980 г.) така и не излиза и Синди Лоупър е принудена да подаде заявление за банкрут. Налага й се да работи, облечена като гейша, в японски ресторант и като продавачка, преди да издаде първия си собствен албум „She’s So Unusual“ през 1993 г.
МС Хамър

19

Изпълнителят на хита „U Can’t Touch This” изкарва първия си албум „Please Hammer Don’t Hurt ‘Em“ през 1990 г. и тогава „Форбс” оценява богатството му на 33 млн. долара. Три години по-късно той иска защита от кредитори с активи от 1 млн. долара и 10 млн. дългове. След много време рапърът ще признае в шоуто на Опра, че дълговете му не са заради фриволно харчене. Давах работа на 200 души по това време и имах милиони долари месечни разходи, казва той. В момента МС Хамър е женен с 5 деца, и се занимава с много неща – включително инвестира в технологични стартъпи. По данни от 2013 г. все още дължи на данъчните власти 800 000 долара.
Франсис Форд Копола
Франсис Форд Копола
Франсис Форд Копола
Режисьорът на култовия „Кръстникът” два пъти е обявявал банкрут. През 1992 г. е вторият път и тогава активите му са оценени на 52 млн. долара, а пасивите – на 98 млн. долара, пише Ню Йорк Таймс. Копола отдава финансовия си неуспех на разходите по филма „One From The Heart“, който струва 27 млн. долара, но донася приходи от едва 4 млн. долара. Днес режисьорът е и успешен предприемач, собственик на винарна, която носи неговото име, и няколко бутикови хотела.
Лари Кинг
Лари Кинг
Лари Кинг
В момента известният тв водещ има 150 млн. долара. Когато преди години обявява банкрут, работи като радио водещ в Маями. Това се случва  през 60-те години на миналия век. През 1972 г. Лари Кинг е обвинен в кражба на 5000 долара от свой бизнес партньор. По-късно обвинението е оттеглено, но журналистът трудно си намира работа. През 1978 г. обявява банкрут с дългове от 352 00 долара. Спасението идва с предложението на CNN за вечерно ток-шоу, което по-късно се превръща в известното „Larry King Live“, просъществувало 25 години. Кинг се оттегля от CNN през 2010 г., но все още води две ток-шоу програми в ефира на Ora.tv.
Майк Тайсън

 

Майк Тайсън
Майк Тайсън

Легендарният боксьор е изкарал 400 млн. долара през 20-годишната си кариера, изчислява New York Times. Бившият шампион в тежка категория банкрутира през 2003 г. с 23 млн. долара задължения. Това включва и споразумение за развод за 9 млн. долара, 13,4 млн. долара за американските данъчни служби и още 4 млн. долара за британските. През 2013 г. Тайсън издава мемоари, а тв шоуто му „Мистериите на Майк Тайсън” наскоро приключи първия си сезон.

Източник: https://www.economic.bg/