32-ма отчели доходи за милиони пред НАП

Очаква се бройката да нарасне до над 100 до края на данъчната кампания

32-ма отчели доходи за милиони пред НАП
32-ма отчели доходи за милиони пред НАП

До момента 32-ма милионери са отчели доходите си пред Националната агенция за приходите (НАП). Данъчната кампания продължава до края на април и вероятно тази бройка ще се промени. Това каза говорителят на НАП Росен Бъчваров пред бТВ тази сутрин. Той прогнозира, че броят им ще нарасне до над 100.

От въпросните 32-на 27 са мъже и 5 жени. „Винаги мъжете имат по-големи доходи“, отбеляза Бъчваров.

Най-младият милионер е на 32 години. Той създава компания, която през 2014 година е продадена за над 7 млн. лева. Нито един от тези хора не са подали декларациите си лично, предимно по интернет, посочи той.
По думите на говорителя на НАП по-голямата част от тези хора са управители на компании, няма типов модел. Милионерите, допълни той, имат малък принос върху данък общ доход. Финансите на страната се определяли от всички работещи.
Обикновено в столицата са най-големите милионери, още в Пловдив и в други части на Южна България, разкри Росен Бъчваров. Богатството само за себе си не е порок. Това, че тези хора са декларирали официално доходите си, не би трябвало да е повод за завист, категоричен бе представителят на Агенцията за приходите.
Виждаме едно по-редовно, по-ранно деклариране, отчете Бъчваров, по думите на който общият брой на декларираните доходи трайно нараства през годините.
Данъчната кампания приключва в края на април месец, но който иска да ползва 5% отстъпка, трябва да декларира дохода до края на март.
Източник: https://www.economic.bg/

Please rate this