Министър Седларски: Големите инвеститори в България са не само източник на инвестиции и иновации, но и създават нова култура в българската икономика

Министър Седларски: Големите инвеститори в България са не само източник на инвестиции и иновации, но и създават нова култура в българската икономика

Големите инвеститори в България
Големите инвеститори в България

Министърът на икономиката посети завода на „Шнайдер Електрик“ и се запозна с производствения процес

Актуални цени за регистрация на фирма, изцяло онлайн за цяла България!

Министърът на икономиката Теодор Седл

арски и представители на министерството посетиха завода на френската компания в Пловдив и се срещнаха и разговаряха с Йонуц Фаркаш, регионален мениджър за България, Албания, Македония и Косово, и с Реми Борел, директор на завода в Пловдив. По време на визитата министърът беше запознат с дейността на „Шнайдер Електрик“ в България и с производствения процес в завода.

Посещението в завода на „Шнайдер Електрик

„Посещението в завода на „Шнайдер Електрик“ e израз на вниманието на Министерството на икономиката към големите инвеститори в България, които са не само източник на инвестиции и иновации, но и на нова култура в българската икономика“ – каза министър Седларски след края на обиколката на завода и уточни: „Около такива предприятия винаги се създава мрежа от местни доставчици и по този начин се изгражда гръбнакът на българската икономика. Като световен лидер, компанията е и своеобразен мост на българските фирми към световните пазари.

Регистрация на фирма онлайн в София и в цяла България

Присъствието на фирми като Шнайдер Електрик в страната ни е и една междинна стъпка – докато повече български фирми бъдат в състояние да създадат свои марки, те могат да черпят опит от големите фирми, стъпили у нас за начина, по който го правят, за начина на управление на човешките ресурси и за процесите на механизация в тях. Представителите на компанията споменаха, че произвеждат устройства по т. нар. концепция „Интернет на нещата“, при която всичко в производствения процес  е свързано чрез интернет и може  да се управлява  дистанционно. Точно това е един от приоритетите на нашия мандат сега – да развием Индустрия 4.0 в България.“ – изтъкна министърът.

Регистрация на фирма в Пловдив

В разговор с министър Седларски Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на „Шнайдер Електрик“, даде висока оценка на възможностите за бизнес и за развитие в България, както и на сътрудничеството с местната и академичната общност.

Шнайдер Електрик

Съвсем скоро „Шнайдер Електрик“ ще стартира „Академия „Шнайдер Електрик“, която ще даде възможност на специалисти от цяла България да получат знания и специални технически умения и по този начин да повишат квалификацията си. „Високо оценявам  академията, която те организират, тъй като това ще даде  възможност на хора от цялата страна да получат знания и специални технически умения, т.е. да надградят това, което са получили в техническите университети.“ – беше оценката на министър Седларски за новата инициатива.

Регистрация на фирма във Варна

Френската компания активно си сътрудничи с техническите университети в Пловдив, София и Варна. Надеждата е, че всички тези условия, както и съвременните възможности за работа, живот и развитие, които инвеститорът предлага, ще станат причина все повече млади хора с квалификация да се завръща и да се развиват в родината си.

Големите инвеститори в България

Производството на „Шнайдер Електрик“ в страната стартира през 2007 г. За своята инвестиция край Пловдив предприятието спечели наградата на Българската агенция за инвестиции – Инвеститор на годината 2007 г. в категория инвестиция в електротехническата промишленост. В края на 2009  бе отличено и в конкурса на Huit за работодател на годината, заемайки първо място сред производствените предприятия в страната.

Регистрация на фирма в Бургас

В завода на „Шнайдер Електрик“ в Пловдив работят над 1000 души. Общата площ на завода е 11 250 кв.м., а производствената площ е разположена на 8 000 кв.м. Произвежданите в България продукти  намират пазар в над 100 страни по целия свят. Компанията работи с различни подизпълнители от страната, обикновено в региони с висока безработица, и по този начин съдейства за разкриването на нови работни места.

Източник: Министерство на икономиката

Please rate this